Breaking news

Pe 1 decembrie, de Ziua Națională, românii pot vizita Trenul Regal

În preajma Zilei Naționale, românii pot vizita celebrul Tren Regal care va porni în călătorie din Gara Băneasa până la Buzău, și retur.

casa regala_trenul regalEvenimentul “Călători prin istorie. 1 Decembrie 1918 –  1 Decembrie 2014” prin care Casa Regală marchează Ziua Națională a României se va desfăşura în perioada 29 noiembrie – 01 decembrie 2014 în Gara Regală Băneasa, Gara Regală Sinaia și pe traseul feroviar Sinaia, Ploieşti Vest, Ploieşti Sud, Focşani, Râmnicu – Sărat, Buzău, Bucureşti Gara Regală Băneasa.

Ministerul Transporturilor și companiile – CFR Călători, CNCF CFR SA, SFT-CFR SA, CENAFER și AFER  – se alătură inițiativei Casei Regale, cu atât mai mult cu cât acest eveniment contribuie la o recunoaștere a importanței istorice a căii ferate și a rolului pe care aceasta l-a avut și îl are pentru dezvoltarea României.

În 29 si 30 noiembrie, în intervalul 10.00 – 17.00 Trenul Regal va fi deschis publicului pentru vizitare la linia 1 în faţa intrării Salonului Oficial al Gării Regale din Sinaia.

De asemenea, în acest interval, în Salonul Oficial din Sinaia, va putea fi vizitată o expoziţie de fotografie cu tema: ,”Contribuţia Casei Regale a României la apariţia şi dezvoltarea căilor ferate pe teritoriul românesc” şi vizionarea filmului ,”Marea Unire”.

În dimineața zilei de 01 decembrie Trenul Regal, în care se vor îmbarca membrii Casei Regale și invitații acestora, va porni într-o călătorie simbolică, după următorul itinerariu:

Gara Sinaia, sosirea Familiei Regale de la Castelul Peleș la ora 9, plecarea trenului la ora 9.08.

Gara Ploiești Sud, sosire la ora 10.19, plecare la ora 10.38.

Gara Buzău, sosire la ora 11.55, plecare la ora 12.10.

Gara Râmnicu-Sărat, sosire la ora 12.47, plecare la ora 13.02.

Gara Focșani, sosire la ora 13.45, plecare la ora 14.15.

Trenul Regal va aduce Familia Regală la București, seara, la Gara Băneasa.

>