PDL atacă la Curtea Constituțională, bugetul de stat pe 2013

PDL contestă la Curtea Constituțională legea bugetului de stat pe 2013, pe motiv că a fost votat fără lipsă de cvorum.

judecatori ccrPartidul Democrat Liberal blochează intrarea în vigoare al bugetului de stat pe 2013 prin contestarea adoptării lui în Parlament pe motiv că nu s-a întrunit cvorumul legal.

Se elaborează aceată contestaţie, cel mai probabil azi vom depune contestaţia. Aceste abuzuri constau în prelungirea programului de dezbatere şi vot al bugetului în mod neregulamentar peste timpul votat iniţial, lipsa cvorului la votarea bugetelor Educaţiei, Sănătăţii, Economiei, lipsă de cvorum contestată de noi la miezul nopţii când ne-am retras din sală. De asemenea, contestăm pentru că a fost o situaţie fără precedent înregistrată în funcţinarea Camerei Deputaţilor, generată de netrimiterea amendamentelor opoziţiei, care fuseseră respinse de Comisiile buget-finanţe, la dezbaterea din plen”, a declarat Raluca Turcan pentru Mediafax.

Legea bugetului de stat pe 2013 a fost adoptat joi în Parlamentul României cu 309 voturi pentru și 108 împotrivă.

Ceea ce denotă că s-a îndeplinit cvorumul legal de adoptare a legii bugetului.

Până când CCR nu se va pronunța cu privire la contestația PDL, România nu va avea buget, Guvernul fiind nevoit să lucreze în continuare în baza celui adoptat în 2012.

Premierul Victor Ponta a spus că prin această măsură: PDL vrea să acopere lipsa de idei concrete și serioase.

Decizia PDL de contestare a bugetului nu reprezintă decât un tertip de tragere de timp pentru a crea și mai multă tensiune în parlament și în special între PNL și PSD.

>