Breaking news

Paula Seling scrie istorie la Eurovision. Holograma cu românca, o premieră în istoria concursului

Holograma cu Paula Seling ce va fi proiectată în timpul evoluției pe scena de la Copenhaga, în semifinala din 8 mai, reprezintă o premieră în istoria Eurovision.

ovi - paula seling - eurovision 2014 - romaniaReprezentanţii României la Eurovision 2014, au susţinut sâmbăta seară cea de-a doua repetiţie pe scena de la B&W Hallerne, Copenhaga.

Se vede clar că e mai bine, dar mai e de lucru până la ceea ce ne dorim. Este evidentă îmbunătăţirea faţă de prima repetiţie, dar spectacolul de pe scenă mai are puţin până la forma lui finală”, a afirmat sâmbătă seară Liana Stanciu, şefa delegaţiei române la Eurovision 2014, după încheierea celei de-a doua repetiţii a reprezentanţilor noştri pe scena de la B&W Hallerne, din Copenhaga.

Cea de-a doua repetiție oficială a României a bifat și o premieră în istoria Eurovision. Holograma cu Paula Seling, reprezintă o premieră în istoria Eurovision.

Până acum, acest tip de efect special nu a mai fost folosit niciodată la Eurovision“, scrie site-ul oficial al concursului, eurovision.tv.

Paula s-a arătat încrezătoare în profesionalismul organizatorilor: Cea de-a doua repetiţie este confirmarea faptului că adevărul stă în detalii. Ne apropiem foarte mult de ceea ce ar trebui să fie show-ul nostru din Copenhaga şi trebuie să mulţumim echipei daneze pentru asta. Sunt fericită şi aştept să văd rezultatul final. Trebuie să fie miraculos!

Părerea îi este împărtăşită şi de partenerul ei de scenă; la conferinţa de presă care a urmat repetiţiei cu costume, OVI le-a dezvăluit jurnaliştilor că ceea ce au văzut pe scenă este o fază intermediară a show-ului şi că pe 8 mai se pot aştepta la surprize.

Paula Seling şi OVI au avut, conform programului respectat cu stricteţe, 30 de minute în care să se obişnuiască mai bine cu scena de la Copenhaga, dar şi să vadă, alături de întreaga echipă TVR, în ce fel organizatorii danezi au ţinut cont de obiecţiile exprimate în urma primei repetiţii. Reacţiile – atât ale delegaţiei noastre, cât şi ale jurnaliştior aflaţi la faţa locului – au fost îmbucurătoare pentru artiştii noştri.

La cea de-a doua repetiţie, concurenţii au performat în costumele de scenă. Pentru că era destul de frig, iar Paula purta o rochie decoltată şi subţire, şi-a acoperit gâtul şi gura cu un şal gros între rundele de interpretare, ferindu-se de curent. OVI, în schimb, era cât pe ce să se aleagă cu sprâncenele pârlite de flăcările lansate pe finalul melodiei, acestea fiind dozate la intensitate prea mare şi în apropierea imediată a artistului român.

La conferinţa de presă care a urmat evenimentului, Paula şi Ovi au răspuns întrebărilor jurnaliştilor prezenţi. Întrebaţi care este favorita lor dintre melodia cu care concurează în acest an – Miracle – şi cea din 2010 – Playing With Fire, Ovi a răspuns direct: „Am doi băieţi. Nu pot alege între copiii mei, la fel este şi cu cele două cântece”. Iar la întrebarea „Care este miracolul de până acum din viaţa ta?”, Paula a admis că întâlnirea cu soţul ei este cel mai mare miracol al vieţii ei. După conferinţa de presă, Paula şi Ovi au fost solicitaţi din nou la interviuri, care s-au prelungit până la închiderea centrului de presă la ora 22.00.

Înainte de repetiţia României pe scena de la B&W Hallerne, OVI a acceptat provocarea reprezentantei Azerbaidjanului, Dilara, de a cânta împreună într-un jam-session. Cei doi au adunat în jurul lor o mulţime de jurnalişti şi fani la centrul de presă interpretând piese precum „Set Fire to the Rain” (Adele), „Isn’t She Lovely?” (Stevie Wonder) sau „Waking in Memphis” (Cher). Aplauzele din final ale celor prezenţi l-au făcut pe OVI să afirme, în glumă: „Mi-am găsit o nouă parteneră de scenă…”.

Georgienii The Shin and Mariko s-au grăbit, la rândul lor, să organizeze un moment cu muzică şi dans alături de Paula Seling şi OVI, de data aceasta în spaţiul destinat delegaţiilor din culise. Reprezentanţii celor două ţări au dansat atât pe ritmuri populare georgiene, cât şi româneşti.

37 de ţări participă la competiţia din acest an, Paula Seling şi OVI urmând a urca pe scenă în cea de-a doua semifinală, pe 8 mai şi – dacă se califică – în finala din 10 mai.