Breaking news

Patru trenuri de călători blocate, după ce un marfar a deraiat la Izvorul Mureşului

Circulaţia feroviară între staţiile Voşlăbeni şi Izvorul Mureşului a fost închisă în cursul nopţii, din cauza deraierii de o osie a locomotivei unui tren de marfă, care avea în compunere 28 de vagoane.

tren calatori

UPDATE 12.33:  La ora 12.20 s-a reluat în condiţii de siguranţă traficul feroviar între staţiile Voşlăbeni şi Izvorul Mureşului, trenul IR 1642 care circulă pe relaţia Dej – Bucureşti Nord fiind prima garnitură (din cele patru trenuri de călători staţionate) repusă în circulaţie, din gara Voşlăbeni. Reintroducerea în circulaţie a trenurilor staţionate este următoarea: trenurile IR 1945 Mangalia – Satu Mare şi IR 1641 Bucureşti Nord – Dej vor porni din staţia Izvorul Mureşului, iar trenul IR 407-2 Episcopia Bihor – Braşov va pleca din staţia Voşlăbeni.

Vineri dimineață, 22 august 2014, în jurul orei 0,00, pe raza Sucursalei Transilvania, zona Voşlobeni – Izvorul Mureşului, trenul nr.51713-2 format din 28 de vagoane încărcate cu ţevi, a deraiat de la osia nr. 6 a locomotivei.

Trenul circula pe relaţia Zalău – Constanţa – Port şi aparţinea SNTFM CFR Marfă SA. Momentan echipele feroviare de intervenţie lucrează pentru verificarea şi remedierea eventualelor defecţiuni ale linei, locomotiva fiind ridicată de pe şina de cale ferată.

Trenul era compus din 28 vagoane încărcate, acestea fiind deja retrase în cursul nopţii în staţia Izvorul Mureşului.

CFR Călători anunță că din cauza acestui incident feroviar, sectia de circulatie Voşlăbeni – Izvorul Mureşului fiind dotată cu linie simplă, s-a impus suspendarea temporară a circulatiei trenurilor, măsură menţinută şi la această oră, deoarece echipele de intervenţie desfăşoară operaţiuni de repunere pe şină a locomotivei.

Pasagerii, care așteaptă reluarea circulației trenurilor de călători întrerupte de deraierea în timpul nopții a unui tren de marfă în zona Izvorul Mureșului, beneficiază de întregul sprijin din partea angajaților feroviari și au la dispoziție apă, cafea și sandvișuri. În acest moment, echipele feroviare de intervenție lucrează pentru verificarea și remedierea eventualelor defecțiuni ale linei – acțiune care va permite reluarea circulației în condiții de siguranță. După finalizarea operațiunilor de verificare a infrastructurii, circulația celor 4 trenuri care staționează va fi reluată în cel mai scurt timp. Pasagerii care nu mai doresc să continue călătoria vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru parcursul neefectuat„, se arată în comunicatul de presă al CFR Călători, remis exclusivNEWS.ro.

Până la restabilirea circulaţiei, 4 trenuri de călători staţionează temporar în următoarele gări:

–          Trenul IR 1945 (Mangalia – Satu Mare) staţionează în Siculeni de la ora 00.25

–          Trenul IR 1642 (Dej – Bucureşti Nord) staţionează în Gheorghieni de la ora 02.12

–          Trenul IR 1641 (Bucureşti Nord – Dej) staţionează în Siculeni de la ora 03.00

–          Trenul IR 407-2 (Episcopia Bihor – Braşov) staţionează în Voşlăbeni de la ora 06.33

Trenul IR 1644, Sighetu Marmației – București Nord și trenul international 366-1, Brașov – Budapesta circulă pe rută deviată, călătorii care aveau bilete pentru destinațiile dintr-una din stațiile de pe ruta pe care a fost anulat, fiind direcționați către următoarele trenuri din programul de circulației.

>