Breaking news

Patru profesori reținuți pentru că au luat șpagă la bacalaureat

Patru profesori din judeţul Ialomiţa au fost reţinuţi joi de procurori sub acuzația de luare de mită și trafic de influență, întrucât au primit de la 10 elevi bani pentru a le da note mai mari la bacalaureat.

Profesorii Stere Sorin, Manea Cristian, Nica Balaciu şi Dinu Marius Răzvan, sunt acuzați de procurori că au pretins şi primit bani de la elevi, pentru a interveni pe lângă membrii comisiilor de evaluare a lucrărilor de la bacalaureat, pentru ca absolvenţii să obţină note de promovare a examenului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, a anunțat că profesorii au fost reţinuţi sub acuzaţiile de luare de mită şi trafic de influenţă și urmează să fie prezentaţi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

Unul dintre profesorii reţinuţi, Manea Cristian, a fost şi candidatul Partidului Ecologist Român la Consiliul Judeţean Ialomiţa, iar Nica Balaciu a fost numită de curând director al unei unităţi de învăţământ din municipiul Slobozia.

În urma intervenției celor patru profesori, 10 elevi care au dat bacaluareatul în sesiunea din vară, au obținut note mai mari.