Breaking news

Patru persoane, reţinute la Galaţi de către procurorii DIICOT sub acuzaţia de proxenetism şi trafic de persoane

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Procurorii spun că în perioada august 2013 – februarie 2021, inculpații au recrutat, prin metoda „Loverboy”, tinere minore și majore pe care le-au cazat în locuinţele lor și în alte locații intermediare şi, ulterior, prin menţinere în eroare, prin constrângere fizică și psihică și șantaj emoțional, prin îngrădirea libertăţii de mişcare şi comunicare, le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției în Spania, Irlanda, Belgia, Olanda, Germania, obţinând profituri importante din aceste activităţi.

În cazul victimelor minore, inculpaţii le-au extras din mediul familial şi, în aşteptarea împlinirii vârstei de 18 ani, le-au cazat în locaţii intermediare, asigurându-se că tinerele nu iau contact între ele şi că rup legătura cu familia.

Pe parcursul documentării activității infracționale, au fost identificate nouă victime minore şi majore de pe urma cărora inculpații au obţinut aproximativ 350.000 euro.

La data de 09.02.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat un număr de 8 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Galaţi şi municipiului Brăila, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate înscrisuri/documente de interes, telefoane mobile, bijuterii şi ceasuri de lux, precum şi suma de 2500 euro.

În cursul zilei de astăzi, inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

>