Breaking news

Patru militari români, răniţi la o competiţie sportivă în Germania

loading...

Patru militari români răniţi în teatrele de operaţii vor participa, în perioada 9-14 septembrie, în localitatea Oberhambach, Germania, la competiţia sportivă “Soldier Ride Germany”.

militari romani - donare sangeLa Hambachtal Resort, unde va avea loc evenimentul sportiv organizat de militarii Forţelor Terestre americane dislocate în Europa, vor participa plutonierul-adjutant Costel Stanciu, plutonierii-majori Vasile Zbâncă şi Valerică-Costinel Slăniceanu.

Aceştia au fost internaţi şi trataţi la Centrul medical regional american din Landstuhl, Germania, în urma rănilor suferite pe timpul executării unor misiuni în teatrele de operaţii din Afganistan, în prezent fiind reintegraţi în activitate.

De asemenea, alături de cei trei militari sosiţi din ţară va participa şi locotenentul Alin Marinescu, aflat sub tratament în Germania ca urmare a rănilor suferite în urma incidentului din 30 martie a.c. în provincia Zabul, Afganistan.

Concurenţii vor participa la o cursă de ciclism, inclusiv cu biciclete pentru persoane cu dizabilităţi, cu scopul de a-şi testa şi redobândi condiţia fizică şi psihică.

Proiectul se desfăşoară sub egida “Wounder Warrior Project”, prin care se urmăreşte dezvoltarea unor programe pentru a veni în sprijinul militarilor şi veteranilor, bărbaţi şi femei, care au suferit răni pe timpul misiunilor executate în teatrele de operaţii.

Ceremonia militară şi religioasă de repatriere a militarului decedat pe timpul desfăşurării unui exerciţiu multinaţional în Germania a avut loc marţi dimineaţă la Baza 90 Transport Aerian.

Trupul neînsufleţit al plutonierului Adrian-Constantin Leu a fost depus la capela Cimitirului  Militar Ghencea III, iar funeraliile vor avea loc miercuri, 10 septembrie, la ora 16.00.

Doi dintre cei patru militari răniţi în acelaşi accident au fost externaţi şi şi-au reluat activităţile în cadrul exerciţiului, iar ceilalţi doi au rămas internaţi în spitale din Germania, evoluţia stării lor de sănătate fiind favorabilă.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian