Breaking news

Patru marinari români se află pe nava capturată de iranieni în Golful Persic

Nava Maersk Tigris a fost capturată marți în Golful Persic de către forțele navale iraniene ca urmare a unui litigiu comercial. La bordul navei se află și patru marinari români.

maersk-lineForțele navale iraniene au capturat un cargou cu 34 de marinari la bord, printre aceștia se află și patru români. Nava a fost capturată în Golful Persic ca urmare a unui litigiu comercial.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că încă din cursul zilei de ieri au fost transmise instrucțiuni Ambasadelor României la Washington și la Teheran, care au solicitat autorităților competente locale informații detaliate despre situația navei, dar mai ales verificarea existenței vreunui cetățean român la bord. MAE precizează că este vorba de o navă cargo daneză, sub pavilion al Insulelor Marshall.

„Până în prezent, în urma contactării agenţiilor de crewing, s-a stabilit că la bordul navei se află 4 marinari români. Armatorul navei a confirmat faptul că întreg echipajul, inclusiv cetăţenii români, sunt în siguranţă şi urmează să continue cursa, cel mai probabil, cu aceeaşi navă, după soluţionarea situaţiei. Familiile marinarilor români au fost contactate şi sunt ţinute la curent cu evoluţia cazului. De asemenea, s-a organizat un comitet din partea armatorului care funcţionează 24h/24h şi care ţine în permanenţă legătura cu echipajul”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Ministerul Afacerilor Externe menţine legătura permanent cu agenţiile de crewing şi continuă monitorizarea cu prioritate a evoluţiei cazului, atât în mod direct, cât şi prin intermediul misiunilor diplomatice implicate, care se află în legătură cu autorităţile locale.

Tot marți, 6 cetăţeni români se aflau pe un feribot care făcea legătura între Palma de Mallorca şi Valencia, la bordul căruia a izbucnit un incendiu.

MAE informează, pe baza datelor primite de la Consulatul General al României la Barcelona, că 6 cetăţeni români se aflau pe un feribot care făcea legătura între Palma de Mallorca şi Valencia, la bordul căruia a izbucnit un incendiu în cursul zilei de 28 aprilie 2015. Toţi cei şase se află în afara oricărui pericol.

Consulatul General al României la Barcelona a primit informaţiile de la serviciul de urgenţă (112) al Insulelor Baleare, în baza acordului semnat între cele două instituţii.