Breaking news

Patru deputați solicită cazare de la stat deși dețin locuințe în București

Deputaţii Ion Diniţă (PC), Dănuţ Culeţu (FC), Daea Petre (PSD) şi Victor Paul Dobre (PNL)  au solicitat Parlamentului să le asigure cazarea deși în declarația de avere specifică faptul că dețin locuințe în București.

deputatiNesimțire fără margini pentru patru deputați care solicită ca statul să le asigure cazarea deși ei dețin locuințe personale în București. Legea prevede că senatorii și deputații care nu dețin locuințe în București, vor fi cazați pe banii statului.

Deputatul PC, Ion Diniţă a cerut cazare la hotel asigurată de Camera Deputaţilor deși are în Bucureşti două apartamente de 88,91 mp şi, respectiv, 65,92 mp cumpărate în 2009 şi în 2008.

În declarația de avere acesta scrie că mai deţine un apartament în Marea Britanie de 54 mp, trei apartamente în Braşov, două case în Braşov şi o casă de vacanţă în Poiana Braşov aflată în litigiu.

Ion Diniţă mai are în proprietate două apartamente în Sighişoara, iar un al treilea se află pe numele soţiei. Alte două case de vacanţă ale deputatului se află în Năvodari (Constanţa) şi în Săcele (Braşov), precum şi o casă de locuit în Gugeşti (Vrancea).

Și deputatul Dănuț Culețu de la Forţa Civică, a cerut cazare la hotel chiar dacă în declaraţia de avere menţionează că deţine în Bucureşti un apartament de 33 de mp împreună cu soţia sa.

În aceeaşi situaţie se află şi deputatul PSD, Daea Petre, care a solicitat sume pentru acoperirea chiriei în regim particular. Deputatul PSD precizează în declaraţia de avere că deţine un apartament în Bucureşti, de 73,46 de mp, cumpărat în 2011 pe numele Daea Dana Florentina.

Deputatul PNL, Victor Paul Dobre, a cerut să fie cazat la hotel, deși în declaraţia de avere menţionează că deţine un apartament în Capitală de 55 mp, cumpărat pe numele lui Dobre Matei.