Breaking news

Patru bărbaţi din judeţul Tulcea, urmăriți penal pentru că au făcut țuică din merele elevilor

Patru bărbaţi din judeţul Tulcea sunt urmăriţi penal de procurori după ce au folosit merele elevilor, distribuite în cadrul programului ”Lapte și corn”, pentru a face țuică.

tuica din merele elevilorIncredibil dar adevărat. Merele destinate elevilor din județul Tulcea, în cadrul programului național ”Lapte și corn”, au fost făcute țuică de către patru bărbați.

Aceștia sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi infracţiuni la Codul fiscal după ce au folosit o instalaţie de prelucrare a laptelui, pentru a face ţuică din merele destinate elevilor.

Potrivit rechizitoriului procurorilor tulceni, Nicolae Bajdu, Ghiorghie Bajdu, Tudor Tănase şi Dumitru Fiscencu, în calitate de reprezentanţi şi angajaţi ai unei societăţi comerciale din Tulcea care adjudecase, în ianuarie 2013, licitaţia pentru distribuirea merelor către şcolarii din judeţul Tulcea, prin programul guvernamental „Lapte şi corn”, au profitat de faptul că societatea avea instalaţie de prelucrare a laptelui şi au făcut ţuică din mere destinate elevilor, fără ca societatea să fie autorizată să producă şi să deţină băuturi supuse sistemului de accizare.

Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea – Serviciul Investigarea Fraudelor şi comisari din cadrul Gărzii Financiare – Secţia Tulcea, cu sprijinul  Serviciului de Intervenţie Rapidă Tulcea, precum şi al Serviciul Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană de Informaţii Tulcea au efectuat o descindere sâmbătă, la unul din punctele de lucru ale societăţii, prilej cu care au depistat învinuiţii, în flagrant, în timp ce produceau alcool din mere, în instalaţia destinată prelucrării laptelui„, se precizează în comunicatul de presă al Parchetului.

În urma desfăşurării activităţii de percheziţie, a fost descoperită o cantitate de 985 litri ţuică de mere, care a fost ridicată în vederea confiscării, alături de  instalaţia artizanală şi recipienţii folosiţi.

Cei patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală şi infracţiuni la Codul fiscal, iar pe numele lui Nicolae Bajdu şi al lui Ghiorghie Bajdu, administratorul şi directorul economic al firmei, s-a dispus măsura interdicţiei de a părăsi localitatea.