Breaking news

Patru afaceri finanțate cu 160.000 de euro prin programul Start&Grow

loading...

După aproximativ trei săptămâni de înscrieri (7 aprilie – 30 aprilie 2010), marti, 11 mai, au fost anunțate cele patru afaceri la început de drum care vor intra în programul Start&Grow.

Start_Grow_LogoPentru a putea fi înscrise în program, start-up-urile trebuiau să provină dintr-unul din domeniile servicii, IT, retail sau producție. Pentru că niciuna dintre afacerile înscrise la domeniul producție nu a îndeplinit toate criteriile de eligibilitate, au fost alese două afaceri din domeniul serviciilor.

Antreprenorii selectați vor primi, timp de opt luni, acces gratuit la cele mai bune servicii și produse, precum și mentoring sau coaching din partea unor manageri și antreprenori cu experiență.

”Băcănia Veche”, start-up-ul selectat din domeniul retail este lansat de Marius Tudosiei și reprezintă un concept de magazin unde se vând doar produse naturale, care provin atât de la furnizori din țară, cât și din străinătate.  Băcănia nu va fi doar un magazin, ci acolo se vor ține și ateliere de gătit, workshop-uri pe teme culinare/alimentație sănătoasă etc.

Din domeniul IT a fost selectat proiectul ”Kenubi”, al fraților gemeni Bogdan și Răzvan Hobeanu. Cei doi dezvoltă o soluție care să le permită calculatoarelor să ”cunoască” mai mult despre fișierele cu care lucrăm, pentru a ni le putea oferi atunci când avem nevoie de ele. Este o soluție ce reprezintă o nouă modalitate de a găsi/salva/organiza documentele pe un calculator.

Una dintre afacerile din domeniul servicii este ”Measure and go”, lansată de Marius Dan, care oferă un serviciu de realizare de costume și cămăși bărbătești la comandă.

Cel de-al doilea start-up din servicii aparține soților Alexandra și Stelian Sarlea. ”Asteco Lifestyle” se va deschide în Cluj-Napoca și este destinat persoanelor interesate de un stil de viață sănătos. Start-up-ul soților Sarlea este un centru de servicii integrate de diagnostic și tratament al sindromului metabolic și al bolilor de nutriție.

Luna mai va fi prima lună în care start-up-urile vor avea acces la serviciile și produsele oferite în cadrul programului. În luna decembrie va fi organizată Gala Start&Grow 2010, eveniment la care vor fi prezentate conculziile programului.

Start&Grow este un program lansat de startups.ro împreună cu Microsoft pentru a susține dezvoltarea unor afaceri promițătoare, oferindu-le gratuit cele mai bune resurse de business.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>