Breaking news

Patronul companiei Alistar Security, reţinut pentru o evaziune de 3 milioane de euro

loading...

Dan Alistar, patronul companiei Alistar Security, a fost reţinut, alături de alte şapte persoane, în dosarul de evaziune şi spălare de bani, al cărui prejudiciu a fost estimat de procurori la aproximativ trei milioane de euro.

dan alistarProcurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti i-au reţinut, marţi seară, pe Dan Alistar, pe nepoata acestuia, Melania Alistar, precum şi pe Carmen Nicolae, Cătălin Bogdan, Temistocle Bejan, Ionel Popa, Aziz Ciftci şi Nicolae Iosub.

Cei opt urmează să fie prezentaţi, miercuri, instanţei Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Patronul firmei Alistar Security şi alte 57 de persoane au fost ridicaţi, marţi, cu mandat de aducere, după ce poliţiştii bucureşteni au descins la 75 de adrese din Bucureşti şi din opt judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Prejudiciul produs în acest fel bugetului de stat a fost estimat la aproximativ trei milioane de euro, iar suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

Patronul firmei de pază ar fi folosit mai multe firme “fantomă”, care ar fi prestat servicii fictive pentru Alistar Security, pe care societatea le-ar fi achitat doar în acte, astfel încât să îşi poată deduce TVA.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian