Breaking news

Patrick Grigoriu și Costin Pavăl au câștigat proba de dublu a turneului challenger de la Andria

Românii Patrick Grigoriu și Costin Pavăl au câștigat proba de dublu din cadrul turneului challenger de la Andria din Italia, dotat cu premii totale de 35.000 de euro.

Patrick Grigoriu și Costin PavălGrigoriu și Pavăl au obținut cel mai important titlu al lor de până acum după ce s-au impus cu 7-6 (4), 6-7 (4), 10-5 în finala cu perechea ceho-suedeză Roman Jebavy/Andreas Siljestrom, cap de serie nr. 2. Siljestrom (33 de ani) ocupă locul 99 în clasamentul ATP la dublu, iar Jebavy (25 de ani) se află pe 137 în aceeași ierarhie.

“Am avut o săptămână destul de încărcată, dar care s-a terminat foarte bine. Ne-a luat un pic să realizăm reușita și să ne bucurăm de ea. Imediat după meci am avut o ușoară stare de euforie, dar a dispărut cu totul după premiere. Abia când am ajuns acasă am fost ceva mai conștienți de realizare și ne-am bucurat de rezultat.Reușita de la turneu este o confirmare pentru noi că ne putem bate cu cei mai buni și ne motivează să ne pregătim și mai bine să putem continua în ritmul acesta. Din păcate, anul acesta nu mai sunt organizate turnee challenger. Ultima săptămână a fost aceasta care tocmai s-a terminat. Iar clasamentele noastre la simplu nu sunt îndeajuns de bune să putem intra la turnee futures în perioada asta a anului. În 2015 plănuim să jucăm cât mai multe turnee challenger și să urcăm în clasament cât mai mult cu putință. Un obiectiv ar fi să ajungem în top 100.  “, a spus Costin Pavel, care este campion național en titre la dublu masculin, alături de Grigoriu.

Patrick Grigoriu și Costin Pavăl au început să joace împreună anul acesta în luna mai, când au și câștigat turneul futures de la Bacău, iar apoi au mai disputat alte patru finale, câștigând două dintre ele.

La Andria, în primul tur, Grigoriu și Pavăl au trecut de cuplul Rameez Junaid (Australia)/Wesley Koolhof (Olanda/N. 3), cu 6-3, 6-4, în sferturi au dispus cu 7-6 (2), 6-4 de bosniacii Mirza Basic/Tomislav Brkic, iar în semifinale au eliminat perechea italiană Filippo Baldi/Stefano Travaglia, cu 6-3, 7-6 (4). Pentru performanța lor, cei doi români și-au adjudecat un cec de 2.155 euro și 80 de puncte ATP.

>