Patrick Ciorcilă, primul tenisman român care la 16 ani intră în top 800

Românul Patrick Ciorcilă, component al clubului Winners Tennis Club, a devenit săptămâna aceasta unul dintre puţinii jucători din lume care, la numai 16 ani, reuşeşte să intre în top 800 ATP.

Patrick CiorcilăPatrick Ciorcilă, învârstă de doar 16 ani și după doar aproape un an de jucat tenis a reușit fabuloasa performanță de a intra în top 800 mondial, mai exact pe locul 775, cu 20 de puncte ATP, reușind să urce 182 de poziții.

Patrick Ciorcilă a început să joace în circuitul profesionist de seniori cu mai puţin de un an în urmă, în luna mai 2012, participând în total la 16 turnee futures în România, Turcia şi India.

Dintre toate turneele, ultimele două din India au fost cel mai bogate în victorii. Patrick, care avea deja 9 puncte ATP când a plecat spre continentul asiatic, şi-a mai adăugat 11 puncte în palmares datorită turneelor din Madurai şi Tricky (3-17 martie), ultimul aducându-i cea mai mare performanţă a sa de până acum: o finală de Futures.

Pentru că promite foarte mult în tenisul mondial  Patrick a fost convocat pentru a doua oară consecutiv din nou din echipa României de Cupa Davis, pentru partida cu Olanda de la Braşov, din turul doi al Grupei I, Zona Euro-africană.

În această lună, Patrick va avea ocazia să își etaleze talentul atât la challenger-ul de la Roma din 13-19 aprilie, cât și în calificări la ‘BRD Năstase-Ţiriac Trophy’, care se va desfăşura la Bucureşti, între 20 si 28 aprilie.

Dacă va reuși să acceadă pe tabloul principal de la BRD Năstase-Ţiriac Trophy, Patrick Ciorcilă ar putea să ajungă până la finele anului 2013 în top 300 mondial, ceea ce ar reprezenta o performanță fantastică pentru tânărul clujean.

>