Breaking news

Patricia Țig s-a calificat în finala turneului de tenis de la Baku

Patricia Țig a reușit să se califice sâmbătă, în mod surpinzător în finala de simplu feminin a turneului de tenis WTA de la Baku, Azerbaidjan, competiție dotată cu premii în valoare de 250.000 de dolari.

patricia tigPerformanță fantastică reușită de românca Patricia Țig. Prezentă pentru prima dată pe tabloul principal de simplu feminin de la Baku, românca a reușit să acceadă în finală.

În semifinale, Patricia a eliminat-o pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, principala favorită a turneului de tenis de la Baku.

Românca a avut nevoie de doar o oră și 20 de minute pentru a se impune în două seturi, scor 6-3, 6-2, în fața rusoaicei aflată pe locul 42 mondial.

Astfel, pentru prima dată în carieră, Patricia Tig va juca o finală WTA la simplu feminin. Este a doua finală WTA din carieră după cea de la dublu feminin, pierdută pe 19 iulie la București, alături de Andreea Mitu.

În finala de simplu de la Baku, de duminică, Patricia Țig va juca pentru trofeu cu rusoaica Margarita Gasparyan, care în semifinale a eliminat-o pe italianca Karin Knapp, a doua favorită a turneului.

Calificarea în finală îi asigură româncei un cec în valoare de 21.400 de dolari și 180 puncte WTA. Dacă va cuceri turneul de la Baku, Patricia Țig va încasa 43.000 de dolari și va primi 280 puncte WTA care o vor propulsa direct în top 100 jucătoare la nivel mondial.