Breaking news

Patricia Țig, calificare în premieră într-o semifinală WTA. Românca defilează la Baku

Patricia Maria Țig a reușit vineri, cea mai bună performanță din cariera sa la simplu feminin, a acces în semifinale la turneul de tenis de la Baku.

patricia tigPatricia Țig este la un pas de a-și trece în palmares primul său titlu WTA din carieră.

Aflată în prezent pe locul 154 mondial, românca reușit o calificare de senzație, vineri, în semifinalele turneului WTA de la Baku.

Românca a învins-o în sferturi de finală pe croata Donna Vekic, cu 6-3, 6-2. este cea mai bună performanță din cariera sa la simplu feminin.

Țig s-a impus în partidă în două seturi după doar o oră și 16 minute  de joc.

Românca și-a asigurat un cec de 11.500 de dolari și 110 puncte WTA.

Românca a jucat în premieră pe tabloul principal de simplu al unui turneu WTA luna aceasta, la BRD Bucharest Open, unde s-a oprit în optimi.

În penultimul act, Țig o va înfrunta pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, principala favorită a turneului de tenis de la Baku.

Pe 19 iulie, Patricia Țig și Andreea Mitu au jucat finala de dublu de la BRD Bucharest Open 2015, pierdută în fața perechii formate din Oksana Kalashnikova și Demi Schuurs.

cele 110 puncte cucerite azi o vor urca pe româncă până pe locul 128 mondial. Iar dacă va câștiga turneul de tenis de la Baku, Țig intră de luni, în top 100 mondial.