Breaking news

Patricia Țig a pierdut finala WTA de la Baku

Patricia Țig a fost învinsă duminică, în finala de simplu feminin a turneului de tenis WTA de la Baku, de rusoaica Margarita Gasparyan.

patircia tigPatricia Țig a ratat șansa de a-și trece în palmares primul său titlu WTA din carieră. Românca a cedat finala în trei seturi, în fața rusoaicei Margarita Gasparyan, locul 112 mondial.

Patricia Țig a pierdut primul set al finalei de la Baku, cu scorul de 3-6. După un prim set mai slab și temător, Patricia a jucat fantastic în setul doi. A fost agresivă la retur și nu s-a dat bătută nici atunci când era condusă.

În setul doi, românca și-a pierdut serviciul la scorul de 3-3, dar imediat a reușit re-break.

Însă la 4-4, românca a ratat o minge de 5-4 pe propriul serviciu și după ce i-a anulat rusoaicei trei mingi de re-break, Țig și-a pierdut serviciul.

După care, Margarita Gasparyan a servit pentru câștigarea finalei. Însă Patricia Țig s-a ținut tare pe picioare și a reușit să facă re-break la zero, egalând scorul la 5-5.

După două servicii consecutive pierdute, românca a reușit să își facă game-ul la 5-5, dar doar după ce i-a anulat rusoaicei o nouă minge de re-break.

Și minunea s-a produs. Românca a reușit să facă iar break și să câștige setul doi cu 7-5, spre disperarea rusoaicei.

După adjudecarea dramatică a setului doi, Patricia Țig s-a relaxat prea mult în setul trei pe care l-a cedat la zero.

În debutul setului trei și-a pierdut serviciul, după ce reușise să-i anuleze rusoaicei patru mingi de break.

La 2-0, românca și-a pierdut din nou serviciul și rusoaica s-a distanțat la 3-0. La scorul de 4-0, românca și-a pierdut pentru a treia oară consecutiv serviciul în setul trei. La 5-0, Țig a reușit să-i anuleze rusoaicei două mingi de meci și să facă rost de o minge de re-break, pe care însă a ratat-o.

Calificarea în finală îi asigură româncei un cec în valoare de 21.400 de dolari și 180 puncte WTA. De luni, grație celor 180 de puncte WTA câștigate pentru finală și cele 18 puncte din calificări, românca va urca pe locul 112 mondial.