Breaking news

Patriarhul Daniel are un salariu de două ori mai mare decât al lui Iohannis

loading...

Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, are un salariu dublu față de cel al Președintelui României, Klaus Iohannis. În fiecare lună, șeful Bisericii Ortodoxe încasează 13,900 de lei, din care 7.731 de lei de la stat şi 6.169 de lei din fondurile Bisericii.

salariu patriarhul danielIncredibil dar adevărat. Patriarhul Daniel este Prea Fericit pentru că lunar, încasează un salariu care-l face Fericit. Lună de lună, Patriarhul Daniel încasează circa 3100 de euro, adică dublu cât Iohannis. Iar 55% din salariu este plătit de statul român.

Patriarhia Română spune că Patriarhul Daniel, în calitate de preşedinte al Sfântului Sinod, al Adunării Naţionale Bisericeşti şi al Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc, având în subordine aproape 700 de angajaţi, primeşte de la stat un salariu net de 7.731 de lei, iar ca mitropolit al Munteniei şi Dobrogei şi arhiepiscop al Bucureştilor, având în subordine aproape 400 de angajaţi, el primeşte un salariu net de 6.169 de lei.

Din 13,900 lei încasați lunar ca și salariu, Patriarhul donează 4.000 de lei pentru construirea bisericii mănăstirii din satul natal, Dobreşti, judeţul Timiş, şi pentru obştea ei monahală, iar 2.000 de lei pentru mai mulţi angajaţi săraci din Administraţia patriarhală şi din Administraţia eparhială.

Din cei 7900 lei rămași, lună de lună, Patriarhia spune că Patriarhul Daniel i-ar da haine, cărți și lucrurile strict personale.  Tot din salariu, Preafericitul mai plăteşte o contribuţie lunară pentru locuinţă şi o contribuţie pentru masă.

Dacă ar fi să dăm crezare celor spuse de Patriarhia Română, ne întrebăm cam câte haine și cărți cumpără lunar, Patriarhul? Cu 7900 lei pe lună bani de cheltuială, ar trebui să aibă stive de cărți și camere întregi de veșminte bisericești.

Este aberant ca în România, șeful Bisericii Ortodoxe Române să aibă un salariu lunar, de două ori mai mare decât al Președintelui României și de 15 ori salariul minim brut pe economie.

Adică în fiecare lună, Preafericitul încasează salariul a 15 români care au un salariu brut de 975 lei pe lună. Dar care primesc în mână în jur de 724 lei pe lună.

Klaus Iohannis primește lunar 1500 de euro ca Președinte al României, adică fix cât un angajat dintr-un supermarket din Germania. În perioada cât era primar la Sibiu, Iohannis avea un salariu lunar de 830 de euro.

loading...