Breaking news

Patriarhia Română, regretă moartea tragică a preotului Tudor Marin

Prin intermediul unui comunicat de presă, Patriarhia Română își exprimă regretul față de moartea tragică a preotului Tudor Marin de la Focșani.

La câteva ore de la înjunghierea mortală a preotului Tudor Marin, într-o biserică din Focșani, Patriarhia Română își exprimă regretul pentru tragedie.

Este regretabil faptul că tocmai în biserică, unde preotul predică pacea şi iubirea faţă de semeni, un preot paşnic şi venerabil este ucis cu cruzime. Această crimă oribilă arată starea alarmantă de degradare, de violenţă şi de nesiguranţă din societatea românească de azi. Prin urmare, este nevoie ca şi bisericile, fiind spaţii de utilitate publică religioasă a comunităţilor locale, să fie mai bine păzite şi protejate. Familiei îndurerate a Părintelui Tudor Marin şi parohiei îndoliate din Focşani Patriarhia Română le adresează condoleanţe şi se roagă Domnului Iisus Hristos să odihnească sufletul preotului Tudor Marin în ceata drepţilor”, se arată în comunicatul Patriarhiei.

Sâmbătă dimineață, Preotul Tudor Marin a fost înjunghiat mortal de un bărbat în Biserica Sfântul Ioan din Focșani.

Sub pretextul că vrea să îl întrebe ceva pe preot, atacatorul a intrat în biserică după ce slujba se încheiase și l-a înjunghiat în piept.

Atacatorul a fugit de la locul faptei, lăsând cuțitul lângă cadavrul preotului.

Șeful Poliției Române, Petre Tobă a trimis la Focșani, specialiștii criminaliști de la București pentru a ajuta poliția locală să-l prindă pe autorul crimei.