Breaking news

Pasajul rutier de la Casa Presei inaugurat de primarul Oprescu, a costat 14 milioane de euro

loading...

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a inaugurat duminică dimineață, pasajul rutier subteran de la Casa Presei. Dat în folosință cu o întârziere de șase luni, pasajul a costat 60 de milioane de lei, adică circa 14 milioane de euro.

pasajul rutier de la casa preseiLung de 800 de metri, pasajul are un singur sens care începe de pe șoseaua București – Ploiești de la Fântâna Miorița și se continuă prin mijlocul Pieței Presei, cu două ieșiri: una pe bd. Kiseleff şi una pe bd. Mărăşti.

Inaugurarea pasajului a avut loc duminică dimineață, la ora 09.15, în prezența primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu. Deși inițial s-a spus că se va inaugura în decembrie 2014, pasajul a fost gata cu o întârziere de șase luni. Însă Sorin Oprescu susține că întârzierea e de doar două luni.

”Prima săpătură a început în aprilie 2014, avem o mică întârziere de aproape două luni de zile din cauza rețelelor că asta e la noi, până le mutăm până le așezăm. E gata, se poate circula, are în jur de 800 metri, cu două ieșiri și o singură intrare de pe șoseaua București – Ploiești de la Fântâna Miorița. În felul acesta circulația e 30% liberă fără să fie oprită la stop. Încărcătura maximă va fi pe bulevardul Kiseleff, 2000 de mașini pe oră. Sperăm ca intrarea în București să fie mult mai ușoară. S-a desființat un stop și s-a făcut pasaj pietonal, care ajunge de la terminalul tramvaiului 41 și intră direct în parcul Herăstrău. Urmează să se mai facă un pasaj pietonal transversal sub Kiseleff, în dreptul Muzeului Satului. Îmi cer scuze pentru ușoara întârziere, le mulțumesc bucureștenilor pentru răbdare și să dea Dumnezeu să circule sănătoși”, a declarat Sorin Oprescu la inaugurarea pasajului de la Piața Presei.

Potrivit lui Sorin Oprescu, pasajul are o garanție de cinci ani de zile și a costat 60 de milioane de lei noi.

pasaj rutier subteran piata preseimasini pasaj piata presei

 

loading...