Breaking news

Pasajul Doamna Ghica va fi inauguat pe 5 septembrie 2023

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica din Sectorul 2 al Capitalei, se apropie de final. Potrivit surselor exclusivNEWS.ro, pasajul va fi dat în folosință în data de 5 septembrie 2023.

După cinci ani de lucrări, nervi și așteptări, bucureștenii vor putea circula în sfârșit pe celebrul pod de la Doamna Ghica.

Au fost efectuate testele de rezistență ale podului, iar senzorii montați pe pod vor transmite date, interpretate de Facultatea de Construcții. Este primul pasaj din București cu un astfel de sistem.

Au fost montați și parapeții pe mijlocul podului pentru a delimita sensurile de mers. Iar în jurul pasajului au fost asfaltate aproape toate străzile principale și secundare. Mai sunt câteva porținui de asfaltat pe sensul de mers dinspre Pipera în zona intersecției cu Soseaua Colentina.

De asemenea, mai sunt de asfaltat și câteva bucăți de trotuare în jurul pasajului și de terminat de amenajat parcările sub pod.

În această seară vor continua lucrările pe pasaj la lumina reflectoarelor, ântrucât trebuie astupate rosturile de îmbinare a pasajului în zona rampelor și de trasare a liniilor cu var pe sensurile de mers.

Lucrările la pasaj au început în 2019 și aveau termen de finalizare în mai 2020, însă au tot fost amânate pentru că nu au fost bani.

Pasajul Doamna Ghica a costat peste 110 milioane de lei, fără TVA, bani plătiți de Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 2.

Autoritățile locale spun că după câțiva ani, lucrările la pasaj vor fi reluate pentru montarea unei linii de tramvai care să lege cartierul Pantelimon cu platforma Pipera.

>