Breaking news

Pasajul Doamna Ghica, inaugurat după cinci ani de lucrări și amânări

După cinci ani de așteptări, lucrările la Pasajul Doamna Ghica din Sectorul 2 al Capitalei au fost finalizate. Joi, s-a dat drumul la circulația pe pod.

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, care imediat după ce a ajuns în fotoliul de primar, a blocat lucrările timp de opt luni de zile, a inaugurat pasajul alături de Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Lucrările la pasaj au început în 2019 și aveau termen de finalizare în mai 2020, însă au tot fost amânate din diverse motive.

Însă lucrările la baza podului nu sunt gata. Încă se asfaltează trotuarele iar la intersecție, încă mai trebuie așternut asfalt pentru că s-au lucrat în stil românesc.

Încă nu e gata trecerea de pietoni pe sub pod înspre Baicului.

În loc de iarbă verde și flori, în zona acoperită cu pământ, de o parte și de alta a liniilor de tramvai, au montat două panouri mari prin care anunță că lucrările au fost finanțate de Primăria Capitalei.

Pasajul Doamna Ghica a costat peste 110 milioane de lei, fără TVA, bani plătiți de Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 2.

Autoritățile locale spun că după câțiva ani, lucrările la pasaj vor fi reluate pentru montarea unei linii de tramvai care să lege cartierul Pantelimon cu platforma Pipera.

>