Breaking news

Pasajul Basarab din Capitală a fost inaugurat

Primarul Capitalie, Sorin Oprescu a inaugurat sâmbătă, la ora 10.00, cel mai lat pod hobanat din Europa. Bucureștenii au fost primii care au putut să pășească pe Pasajul Basarab și să facă o plimbare fără să fie deranjați d emașini. Inaugurarea podului pentru mașini se va face duminică.

podul.basarabDupă cinci ani și 4 luni de construcții, pasajul hobanat este gata să fie străbătut zilnic de 80.000 de autovehicule. Potrivit specialiștilor, este cea mai importantă construcţie de infrastructură făcută în Bucureşti în ultimii 20 de ani.

Pietonii sunt primii care au putut urca pe Pasajul Basarab, dar  numai din rampele de pe Şoseaua Nicolae Titulescu şi Bulevardul Vasile Milea. Pietonii  pot merge azi doar pe un singur fir, pe sensul dinspre Şoseaua Nicolae Titulescu spre Bulevardul Vasile Milea. Traversarea pietonilor de pe trotuare pe rampele pasajului se face sub protecţia organelor de ordine.

Structura podului este extrem de rezistentă, acesta fiind dotat cu un sistem special de siguranţă care ar putea face faţă unui cutremur de peste 7 pe Richter.

Circulaţia va fi restricţionată temporar, sâmbătă, pe Şoseaua Titulescu, Şoseaua Grozăveşti, Bulevardul Vasile Milea şi Splaiul Independenţei, pentru organizarea şi desfăşurarea evenimentului „Bucharest Summer Parade” pe Pasajul Basarab, de la ora 11.00.

De asemenea, vor defila motociclişti, maşini retro şi tunate, reprezentanţi ai minorităţilor şi ai constructorului, ai Poliţiei Rutiere, ai Pompierilor, ai Poliţiei Locale şi ai Jandarmeriei, precum şi Ansamblurile Ciuleandra, Doina Dunării, Mugurel de Prahova. La finalul „Bucharest Summer Parade”, la ora 12.30, va avea loc un concert susţinut de Horia Brenciu, în parcarea complexului comercial Carrefour.

La ora 21.00, primarul general, Sorin Oprescu, se va întâlni pe pasaj cu constructorii şi echipa din Primăria Capitalei care a lucrat la acest proiect, „pentru a ciocni o cupă de şampanie.

Pasajul Basarab va realiza legătura rutieră şi de tramvai între Bulevardul Nicolae Titulescu – Şoseaua Orhideelor – Podul Grozăveşti – Bulevardul Vasile Milea (pentru circulaţia tramvaielor), respectiv Şoseaua Grozăveşti, întregindu-se astfel inelul principal de circulaţie al Municipiului Bucuresti în partea de nord-vest. Proiectul cuprinde două traversări majore de obstacole, a râului Dâmboviţa peste podul existent lărgit şi a căii ferate în zona Gării de Nord.

De duminică, de la ora 06:00, podul va fi deschis traficului rutier.