Breaking news

Partidul Noua Românie susține în mod ferm drepturile și revendicările profesorilor din învățământul preuniversitar care au intrat în grevă generală

Partidul Noua Românie exprimă întregul său sprijin și solidaritate față de profesorii din învățământul preuniversitar care au hotărât să intre în grevă generală în semn de protest față de condițiile precare de muncă, salarizare inadecvată și subfinanțarea cronică a sistemului de învățământ.

Considerăm că profesorii sunt fundamentali în dezvoltarea și progresul societății noastre. Ei formează viitorul țării noastre și investesc efort și dedicare în educarea și îndrumarea generațiilor tinere. Cu toate acestea, este regretabil că acești profesioniști valoroși se confruntă cu dificultăți semnificative în exercitarea profesiei lor.

Partidul Noua Românie solicită autorităților competente să acorde o atenție deosebită revendicărilor profesorilor și să angajeze negocieri constructive cu reprezentanții lor pentru a găsi soluții echitabile și viabile. Este crucial să se găsească o cale de rezolvare a problemelor cu care se confruntă învățământul preuniversitar, astfel încât profesorii să poată beneficia de condiții de lucru adecvate, salarizare corectă și recunoaștere meritată a eforturilor lor.

”S-a ajuns la grevă generală în învățămânul preuniversitar pentru că liderii politici care conduc destinele țării, au ignorat ani la rând sistemul educațional. Educația în România, nu este din păcate o prioritate pentru partidele aflate la guvernare. Cu un Președinte de profesie profesor, îmbogățit din meditații la fizică, care a defilat în campaniile electorale pentru prezidențiale cu sloganul ”România educată”, România ocupă locuri fruntașe la analfabetism și absenteism de la școală. Fără bani nu există educație, fără educație nu există evoluție, nu există performanță, nu există dezvoltarea țării și a societății. Educația e cenușăreasa țării pentru că politicienii își doresc cetățeni needucați pe care să-i poată prosti și manipula după propriile interese. PNR respectă dreptul la grevă, dar profesorii trebuie să se gândească și la elevi, ei sunt cei care suferă cel mai mult din cauza opririi cursurilor. Examenele naționale bat la ușă și absolvenții din clasele a VIII-a și a XII-a, sunt direct afectați de această grevă. O țară care nu investește în educație, nu investește în viitorul său și este sortită eșecului. Doar prin educație putem evolua ca nație, ne putem moderniza și putem performa. Revendicările profesorilor sunt justificate și sper ca actualul Guvern să găsească rapid fondurile necesare pentru a asigura majorările salariale și finanțarea decentă a sistemului educațional din România”, a declarat Președintele Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu.

Partidul Noua Românie susține în mod clar o investiție majoră în educație și în profesorii noștri. Propunem creșterea bugetului alocat sistemului de învățământ și direcționarea resurselor necesare pentru îmbunătățirea condițiilor din școli, formare continuă de calitate a cadrelor didactice și stimularea performanței profesionale.

Facem un apel la toți factorii implicați – guvern, Ministerul Educației, sindicatele profesorale și toți cei responsabili de gestionarea sistemului de învățământ – să trateze cu seriozitate și responsabilitate revendicările profesorilor. Soluționarea acestor probleme nu este doar un beneficiu pentru profesori, ci și o investiție în viitorul României.

Partidul Noua Românie își exprimă susținerea totală față de profesorii care protestează în mod pașnic și subliniază importanța lor crucială în dezvoltarea societății noastre. Vom continua să milităm pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și recunoașterea meritelor profesorilor, deoarece credem în educație ca pilon fundamental al unei societăți prospere.

>