Breaking news

Parteneriat între Institutul Hispano-Român din Castellon și Muzeul Județean Buzău

Institutul Hispano-Român din Castellon, Spania a semnat un acord de parteneriat cu Muzeul Județean Buzău, având ca scop promovarea culturii și a valorilor românești prin realizarea unor activități cultural-educaționale atât în Castellon de la Plana, Spania, cât și în județul Buzău.

Prin intermediul acestui parteneriat, Institutul Hispano-Român va organiza în perioada 29 septembrie – 1 octombrie a.c., în cadrul Școlii Românești „Nicolae Iorga” din Castellon, ateliere meșteșugărești tradiționale, pentru a facilita accesul copiilor la valorile culturale și la cunoașterea patrimoniului național.

De asemenea, vor fi vernisate în Castellon expoziția de fotografie „ȚINUTUL BUZĂULUI – GEOPARC UNESCO”, cu scopul promovării acestui geoparc internațional UNESCO, teritoriu cu valori naturale și culturale de importanță global și expoziţia “Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 perechi de opinci”, dedicată globe-trotter-ului buzoian, Dumitru Dan.

Această colaborare între Institutul Hispano-Român și Muzeul Județean Buzău reprezintă o inițiativă semnificativă în promovarea culturii și a valorilor românești în străînătate, precum și în consolidarea legăturilor culturale și educaționale între cele două țări.

Este un exemplu concret al angajamentului ambelor entități în sprijinirea învățării, conservării și promovării tradițiilor culturale românești, oferind oportunități semnificative de dezvoltare și colaborare între cele două comunități românești, cea buzoiană și cea stabilită în Castellon.

>