Breaking news

Parteneriat de colaborare între LPF și Federaţia Română de Handbal

Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Handbal au semnat cu ocazia super-meciului România-Norvegia de la Cluj un parteneriat strategic de colaborare.

handbal feteSecretarul general al LPF, Justin Ştefan le-a vizitat deja zilele trecute pe handbaliste la Cluj, le-a oferit flori şi le-a urat noroc pentru turneul preolimpic din Danemarca.

Încurajat de numărul mare de fani la partidele de handbal din ultima perioada, oficialul Ligii Profesioniste de Fotbal vrea să importe modelul şi pe stadioanele din ţară.

Este în primul rând un mesaj de unitate şi, în momentul în care vom avea nevoie de o luare de poziţie, o vom face în comun. Din păcate, politicienii au lăsat puţin sportul la coadă priorităţilor şi vrem să le transmitem răspicat că sportul este unul din cele mai importante domenii pentru o naţiune. Am rămas impresionat de infrastructură de la Cluj, cei de aici au înţeles rolul sportului în societate, şi trebuie să importăm modelul şi în alte oraşe”, a declarat Justin Ştefan, secretar general LPF.

Cele două foruri vor colabora la organizarea evenimentelor şi vor să pună bazele unei Asociaţii intitulate Renaşterea Sportului Profesionist Românesc, la care să adere pe viitor şi alte federaţii puternice.

Preşedintele FRH, Alexandru Dedu speră că cele două foruri să aibă un cuvânt greu de spus în faţă politicienilor şi să lucreze împreună la o legislaţie mai bună pentru sportul românesc.

„Acest parteneriat este o normalitate şi o intenţie foarte clară de a spune foarte răspicat că sportul de performanţă se face numai într-un mod profesionist şi este obligaţia noastră să găsim cadrul prin care putem legifera acest lucru. Ne dorim să aduce alături de noi şi LPF şi alte federaţii de jocuri sportive pentru a putea schimbă împreună legislaţia în domeniul sportiv” , a declarat Alexandru Dedu, preşedinte Federaţia Română de Handbal.

>