Breaking news

Parlamentul României a votat înființarea Comisiei Nana care va ancheta terenul Ioanei Băsescu

Parlamentul a votat marți, înființarea comisiei de anchetă privind terenul cumpărat de fiica lui Băsescu, în comuna Nana din județul Călărași.

comisie nana parlamentComisia a fost aprobată cu scandal, întrucât a fost nevoie de apel nominal pentru a se realiza cvorumul de ședință.

Reprezentanţii PDL au părăsit sala de plen şi au cerut apoi suspendarea şedinţei, pe motiv că nu mai există cvorum de lucru. 

Preşedintele de şedinţă a decis să facă apel nominal, pentru a verifica numărul parlamentarilor prezenţi. 

 

După apelul nominal, s-a trecut la vot, și astfel, Comisia a fost înființată.

Comisia va fi formată din 15 membri din toate grupurile parlamentare: PSD – 6 membri, PNL – 4, PDL – 2 şi câte un reprezentant din partea UDMR, PC şi PPDD.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat că înfiinţarea Comisiei de anchetă Călăraşi nu are nicio relevanţă şi nu are nicio logică această anchetă, arătând că democrat-liberalii nu îşi vor desemna reprezentanţi.

Deputatul Eugen Nicolicea va fi preşedintele Comisiei de anchetă în cazul Călăraşi.

Ioana Băsescu a cumpărat în septembrie 2013 un teren agricol în suprafață totală de 291 hectare în comuna Nana din județul Călărași. Fiica lui Băsescu a fost ajutată în achiziția terenului de către procurorul DNA, Lucian Papici și de consilierul prezidențial pe probleme de agricultură, Adrian Rădulescu.

Papici a verificat dacă sunt probleme legale cu terenul, iar Rădulescu a găsit vânzătorul și suprafața compactă de teren.