Breaking news

Parlamentul European a interzis prin lege, țigările aromate și mentolate

loading...

Vești proaste pentru fumători. Parlamentul de la Strasbourg a aprobat noile reglementări din legislaţia antitutun, inclusiv limitarea vânzării ţigărilor electronice  şi interzicerea tutunului aromat.

lege tutun europaFumătorii mai au timp să se bucure de țigările aromate și mentolate până în anul 2022, când acestea vor dispărea de pe piața europeană.

Măsura a fost luată ca să diminueze tentația tinerilor de a fuma. Întrucât aceștia sunt atrași de gustul dulceag al tutunului cu arome sau de pachetele cosmetizate.

Interzicerea ţigaretelor de tip „slim“ a fost respinsă de două treimi dintre eurodeputaţi, o consecinţă a lobby-ului puternic condus de companiile de tabac în ultimele luni.

Parlamentul European a votat să fie impusă o etichetă de avertizare care să acopere 65% din pachetul de ţigări, alegând să nu impună „pachetul alb standardizat“, propus de raportori.

În timp ce marca de tutun va apărea la baza pachetului, iar alte elemente de cosmetizare vor fi eliminate.

A fost limitată și publicitatea ţigărilor electronice, însă aceasta va putea fi vândută în continuare în magazine specializate sau tutungerii persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

Iniţiatorii noii legislații susţin că fumatul cauzează 700.000 de decese anual în Uniunea Europeană, iar tratamentul bolilor generate de consumul de tutun se ridică la 25 miliarde de euro pe an.

loading...