Breaking news

Parlamentul European cere Rusiei repetarea alegerilor parlamentare

loading...

Deputații europeni reuniți miercuri în ședința plenară la Strasbourg au cerut printr-o rezoluție, organizarea de noi alegeri, libere, democratice și corecte în Rusia.

Oficialii europeni solicită și o investigare imediată și completă a eventualelor fraude și nereguli în alegerile care tocmai s-au derulat.

Eurodeputaţii au subliniat că procesul electoral din Rusia nu a respectat criteriile OSCE.

Parlamentul European remarcă că statul de drept și justitia independentă sunt absente în Rusia și cere Comsiei Europene și înaltului reprezentant al UE, Catherine Ashton, să dezbată toate acestea cu partea rusă la summitul UE-Rusia, care are loc joi la Bruxelles.

În urma alegerilor parlamentare din 4 decembrie, partidul lui Vladimir Putin, Rusia Unită a câștigat majoritatea în Duma de Stat. După aflarea rezultatelor alegerilor parlamentare, peste 40.000 de ruşi au ieşit în stradă în principalele oraşe din Rusia pentru a cere anularea alegerilor şi organizarea altui tur de scrutin.

Miercuri seară a început la Bruxelles reuniunea informală UE-Rusia, printr-o întâlnire a președintelui rus Dmitri Medvedev cu cel al Consiliului Permanent al UE, Herman van Rompuy.

Pe agenda discuțiilor dintre oficialii europeni şi ruşi se va afla și rezultatul alegerilor contestate din Rusia.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>