Breaking news

Parlamentul a votat noul Guvern al României. Viorica Dăncilă devine oficial prima femeie din istorie, prim ministru al ţării!

Cabinetul Dăncilă a primit undă vedre din partea Parlamentului României. 282 de parlamentari au votat noul Guvern al României condus în premieră de o femeie. UDMR a votat Guvernl PSD – ALDE.

Al treilea Guvern PSD – ALDE, a primit votul în Parlament. Guvernul condus de Viorica Dăncilă a trecut de Parlament cu 282 voturi „pentru” şi 136 „împotrivă”.

Însă votul din Parlament nu a fost lipsit de scandaluri, ironii şi declaraţii acide.

După momentele de stand-up comedy vreau și eu să vă mulțumesc pentru că participăm împreună la preluarea președinției semestriale a Guvernului de către doamna Viorica Dăncilă. Îi urez succes. Știți că dl. Dragnea i-a urat succes și dlui Grindeanu, și dlui Tudose, până și mie mi-a urat succes, așa că să vă fie de bine!”, a spus Victor Ponta, fost Preeşdinte PSD şi prim ministru.

„Citind programul de guvernare, vă pot spune că el reprezintă o mare gogoașă, el nu e realizabil și m-aș bucura dacă actualul guvern s-ar limita la a da prioritatea investițiilor din bugetul de stat. (…) Avem cel mai mare guvern din UE. Arată ca un guvern de țară subdezvolată în care fiecărui trib trebuie să i se dea câte ceva”, a spus fostul președinte Traian Băsescu. „De azi, vreau să știți că nu-i mai cert pe unguri că vorbesc stricat limba română, că avem și noi unul care taie pamblica și care se plimbă prin comisiile parlamentare spunând că pamblica în Bucovina e regionalism. Ceva mai ridicol încă n-am auzit! Celălant ministru era cu genunchele umflate …cam ăsta e nivelul guvernului Vasilica Viorica-Dragnea și nu pot decât să mă rog lui Dumnezeu pentru o viață cât mai scurtă”, a spus Traian Băsescu.

Kelemen Hunor, deşi a cricticat Guvernul, a dat ordin membrilor UDMR să voteze noul cabinet Dăncilă: Concluzia este una simplă: o lipsă totală de viziune, o lipsă acută a unui proiect de ţară. Ne îndreptăm spre o situaţie atât de tragică, încât orice altă discuţie între cei care au câştigat alegerile parlamentare şi cei care sunt în opoziţie este o pierdere de timp şi este irelevant dacă până în 2020 mai votăm trei, patru, cinci guverne sau dacă opoziţia va fi sau nu va fi în stare să lanseze un proiect credibil pentru o altă majoritate sau se va limita doar la utopia unor alegeri anticipate şi la solicitarea unui premier non-PSD fără să fie în stare să facă o propunere viabilă agreată de toate partidele. Sunt chestiuni irelevante. Am discutat cu toţi cei care au fost deschişi la dialog. Mi-aş fi dorit sa avem un dialog cu toţi cei din Parlament. (…) Mai dăm o şansă coaliţiei. Nu doar că au câştigat alegerile, dar au avut determinarea de a păstra un dialog sincer cu noi. Din partea celorlalţi, tăcerea a fost profundă.

Raluca Turcan, prim-vicepreşedintele PNL, a făcut apel, luni, în plenul Parlamentului, la opoziţie şi minorităţi să nu voteze guvernul Dăncilă și să nu lase „paranoia lui Liviu Dragnea să distrugă complet România”.

„Întrebarea care apare pe buzele tot mai multor români este dacă o femeie va reuşi acolo unde bărbaţii PSD au eşuat. Ar fi interesant să reuşiţi, pentru România şi femeile din România. Sunteţi a patra propunere de prim-ministru făcută personal de domnul Dragnea, care însuşi a recunoscut că are mână proastă la prim-miniştri. Spune mult despre tine faptul că dai greş de atâtea ori într-un singur an. La Loto să fi tras şi tot ar fi fost greu să greşiţi de atâtea ori! Principalul criteriu care a stat la baza desemnării lui Dăncilă ca premier a fost interesul personal al lui Dragnea, a spus Turcan. „Îşi doreşte o persoană comodă, fără opinii politice şi care să execute cu rapiditate ceea ce primeşte în plic de la partid.  Cu excepţia câtorva nume, pare unul de strânsură. Cadrele didactice din toată ţara sunt nevoite să plece privirea acum când vorbeşte ministrul Educaţiei, de teamă să nu pocească limba română. La Economie aţi pus un mare specialist în contracte cu statul. Omul care a avut un rol cheie în intrarea în insolvenţă a Regiei Naţionale de Activităţi Nucleare. Acesta este acum ministrul Economiei. Probabil că doriţi să o distrugeţi cu totul.Dacă sunteţi o femeie demnă, ar trebui să vă rugaţi să nu primiţi votul de investitură astzăi. Pentru că Liviu Dragnea v-a comunicat indirect, prin Călin Popescu-Tăriceanu, că nu o să fiţi un premier adevărat, o să fiţi un fel de administrator, nici măcar un administrator plin. Un om care va executa ceea ce i se spune”, a spus Turcan.

Urmează ca noul Guvern să depună jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni, în faţa Preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Iată cum arată componenţa noului Guvern al României:

Viorica Dăncilă – prim-ministru (PSD)

Paul Stănescu – viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene

Graţiela Leocadia Gavrilescu – viceprim-ministru, ministrul mediului (ALDE )

Viorel Ștefan   – viceprim-ministru (PSD)

Ana Birchall – viceprim-ministru , pentru implementarea parteneriatelor strategice

Carmen Daniela Dan  – ministrul afacerilor interne (PSD)

Teodor – Viorel Meleşcanu – ministrul afacerilor externe (ALDE)

Mihai – Viorel Fifor – ministrul apărării naționale (PSD)

Eugen Teodorovici – ministrul finanţelor publice (PSD)

Tudorel Toader– ministrul justiţiei (independent, susţinut de ALDE)

Petre Daea – ministrul agriculturii și dezvoltării rurale (PSD)

Valentin Popa – ministrul educaţiei naționale (PSD)

Lia – Olguța Vasilescu – ministrul muncii și justiției sociale (PSD)

Dănuţ Andruşcă – ministrul economiei (PSD)

Anton Anton  – ministrul energiei (ALDE)

Lucian Şova – ministrul transporturilor (PSD)

Radu Oprea  – ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat (PSD)

Sorina Pintea – ministrul sănătății (PSD)

George Ivaşcu – ministrul culturii și identității naționale (PSD)

Ioan Deneş – ministrul apelor şi pădurilor (PSD)

Nicolae Burnete – ministrul cercetării și inovării (PSD)

Bogdan Cojocaru – ministrul comunicațiilor și societății informaționale (PSD)

Ioana Bran  – ministrul tineretului și sportului (PSD)

Bogdan Trif – ministrul turismului (PSD)

Natalia Intotero– ministrul pentru românii de pretutindeni (PSD)

Viorel Ilie – ministrul pentru relaţia cu Parlamentul (ALDE)

Rovana Plumb – ministrul pentru fonduri europene (PSD)

Victor Negrescu – ministrul delegat pentru afaceri europene (PSD)