Parlamentul a votat noul Consiliu de Administrație al TVR. Stelian Tănase rămâne interimar

Parlamentul României a votat marți, noul Consiliu de Administrație al TVR, însă Stelian Tănase rămâne deocamdată doar președinte interimar. Din lipsă de cvorum, Plenul reunit al Senatului și camerei Deputaților nu a putut valida și funcția de președinte plin a lui Tănase, în fruntea TVR.

tvr - parlamentTVR are un nou Consiliu de Administrație dar președinte interimar. Stelian Tănase a ajuns membru în CA din partea PNL, în ciuda faptului că a oprit emisia TVR Moldova și a cenzurat documentarul Moștenirea Clandestină. Liberali, democrați până în măduva oaselor aplaudă la scenă deschisă cenzura lui Tănase și au considerat că este perfect pentru funcția de șef la TVR.

Noul Consiliu de Administraţie al TVR a fost validat de Parlament cu 327 de voturi “pentru” şi 14 “împotrivă’.

Actuala componență a CA este formată din: Stelian Tănase (PNL), Andrei Muraru (PNL), Claudiu Brânzan (PSD), Cătălin Blebea (PSD), Radu Carp (PDL), Adrian Bucur (PC), Eduard Dumitraşcu (PPDD), Gabriela Surugiu (Administraţia Prezidenţială), Corneliu Calotă (Guvern), Debreczeni Hajnalka (UDMR), Raico Cornea (Minorităţi naţionale).

Acestora li se vor alătura încă doi reprezentanți ai angajaților TVR, dar doar după ce instanța stabilește dacă alegerile desfășurare în luna ianuarie 2014, au fost corecte. Liviu Fetter şi Sorin Burtea au fost validaţi ca reprezentanţi ai salariaţilor TVR, în CA, deși Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu au avut cele mai multe voturi. Cei doi din urmă au fost descalificaţi de către Biroul Electoral Central din SRTv, din cauză că nu au depus cazierul judiciar.

Din noul Consiliu de Administrație al TVR nu mai fac parte Valentin Nicolau și Lucia Hossu Longin. TVR a rămas fără Consiliu de Administrație pe 10 decembrie 2013, după ce Parlamentul a Respins raportul de activitate pe 2012

>