Breaking news

Parlamentarii români adoptă liceele din Republica Moldova

Peste 50 de parlamentari români s-au implicat în campania de sprijin a liceelor din Republica Moldova, în cadrul unei campanii demarate de Platforma unionistă Acțiunea 2012.

adoptii licee moldova - parlamentari romaniÎncă un parlamentar al României a răspuns apelului Platformei unioniste Acțiunea 2012 de a adopta simbolic un liceu din Republica Moldova.

Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu va susține în funcție de necesități Liceul Teoretic ,,Ștefan cel Mare” din Chișinău, pe care îl va vizita pe 13 septembrie.

Donație de carte, de echipament școlar, organizarea unor excursii sau școli de vară pentru liceenii chișinăueni în România, proiecte cu schimb de experiență pentru profesori sunt câteva dintre măsurile pe care parlamentarul de la București le va putea lua în cadrul campaniei ,,Adoptă un liceu din Basarabia”.

,,Campania ,,Adoptă un liceu din Basarabia” reprezintă încă o piatră de temelie la viitorul comun al celor două state românești, viitor la care contribuie și clasa politică din România”, a declarat av. dr. Mihai Nicolae, co-președintele Platformei unioniste Acțiunea 2012.

Grigore Crăciunescu a fost primul parlamentar din România care a adoptat un liceu din Republica Moldova, ,,Petru Ștefănucă” din orașul Ialoveni. Crăciunescu a vizitat instituția de învățământ pe 1 septembrie, cu prilejul deschiderii anului școlar.

Până în prezent, peste 50 de senatori și deputați și-au arătat interesul față de inițiativa Acțiunii 2012 și mai mulți dintre aceștia au ales deja liceul pe care îl vor adopta.

Camelia Khraibani se va ocupa de Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga” din Chișinău, Ionuț Săvoiu de Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga” din Chișinău, Ovidiu Raețchi de Liceul Teoretic ,,Iulia Hașdeu” din Bălți, Ștefan Burlacu de Liceul ,,Mihai Eminescu” din Edineț, Bogdan Diaconu de Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” din Strășeni, Daniel Gheorghe de Liceul Teoretic ,,Mihail Sadoveanu” din Călărași și Mircea Dolha de Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu” din Chișinău.

>