Parlamentarii indpendenți afară din comisii

Membrii Biroul Permanent al Senatului au decis, azi, prin vot, ca senatorii care au părăsit grupurile parlamentare pentru a deveni independenţi să îşi piardă locurile din comisiile permanente.

senat-sala-goala-31-vtSubiectul a ajuns în Biroul Permanent după ce, pe 23 februarie, Comisia juridică a decis, cu patru voturi “pentru” şi trei voturi “împotrivă”, ca senatorii care au demisionat din grupurile parlamentare să poată rămâne în comisiile în care activau, prin majorarea numărului de membri.

Votul din Comisia juridică a fost contestat de preşedintele Comisiei, Toni Greblă, care a spus că are mandat din partea senatorului Dan Şova de a vota împotrivă, deşi Şova nu a fost prezent la acea şedinţă.

Obiecţia lui Greblă, care a argumentat că, prin votul dat în numele lui Şova, votul ar fi fost de patru contra patru, a ajuns, pentru decizie, în Biroul Permanent.

Reprezentanţii PSD şi PNL în Biroul Permanent, majoritari, au respins ambele variante propuse de PDL în favoarea independenţilor: atât menţinerea lor în comisiile din care făceau parte, cât şi suplimentarea numărului membrilor în comisiile respective.

În aceste condiţii, prin păstrarea algoritmului politic rezultat după alegeri, grupurile parlamentare din care au demisionat senatorii independenţi vor face nominalizări pentru înlocuirea demisionarilor din comisiile respective.

>