Breaking news

Park Geun-Hye, prima femeie președinte din Coreea de Sud

Conservatoarea Park Geun-hye, în vârstă de 60 de ani scrie istorie în Coreea de Sud, devenind prima femeie care ocupă funcția de președinte al țării.

Sud coreenii și-au ales miercuri președintele. În cursa prezidențială s-au aflat Park Geun-hye din partea Partidului de guvernământ, Noua Frontieră și  liberalul din cadrul principalului partid de opoziţie, Moon Jae-In, un fost militant pentru Drepturile Omului.

După numărarea a 80% din voturi, Park Geun-hye este dată ca și câștigătoare, în timp ce contracandidatul său și-a recunoscut înfngerea.

Park Geun-hye scrie astfel istorie în Coreea de Sud, devenind prima femeie care este aleasă în funcția de președinte, călcând astfel pe urmele tatălui ei, Park Chung-hee, care a preluat puterea după o lovitură de stat militară în 1961.

În 2007, ea a pierdut alegerile în favoarea lui Lee Myung-bak.

Cu o țară afectată de un decalaj tot mai mare între bogați și săraci, cu un șomaj foarte mare în rândul tinerilor, Park a spus că va munci pentru a îmbunătăți sistemele de bunăstare și pentru a crea locuri de muncă în timp ce se angajează să democratizeze economia.