Breaking news

Părinţii Alexandrei Măceşanu, somaţi de procurori, să predea buletinul fetei ucise de Dincă

Procurorii DIICOT somează părinţii Alexandrei Măceşanu, să predea cartea de identitate a fetei răpide, violate şi ucise de Gheorghe Dincă. Familia refuză să predea buletinul fiicei lor, până când nu vor avea acces la raportul de expertiză de la INML.

Procurorii DIICOT îşi bat joc de familia Măceşanu. În loc să le pună la dispoziţie informaţiile obţinute în urma experitzei medico legale a rămpşiţelor umane găsite în curtea lui Gheorghe Dincă, procurorii somează părinţii Alexandrei Măceşanu, să predea buletinul acesteia, în caz contrar îi vor aduce cu mandat la DIICOT Bucureşti.

“La data de 02.09.2019, procurorii DIICOT – Structura centrală au dispus, prin ordonanță, predarea de către familia victimei M.A.M. a cărții de identitate aparținând minorei, în acest sens fiind delegați ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova. Persoanele menționate mai sus împreună cu un reprezentant al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Zonal Craiova – s-au deplasat la domiciliul părinților victimei minore, au adus la cunoștință acestora ordonanța dispusă in cauză, precum și concluziile raportului de expertiză genetică. Familia victimei a refuzat să predea cartea de identitate aparținând victimei minore, motivând faptul că solicită să consulte conținutul concluziilor respectivului raport. În acest sens s-a încheiat un proces verbal in care a fost consemnată poziția părinților, iar în urma consultării ofițerilor de poliție judiciară cu procurorii de caz, s-a dispus citarea părinților victimei minore la sediul DIICOT – Structura centrală pentru a li se pune la dispoziție concluziile documentului. Citația a fost emisă, părinții victimei minore luând la cunoștință și semnând în nume personal“, se arată în comunicatul DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu susţine că părinţii fetei au fost păcăliţi de anchetatori şi că din acest motiv nu vor să predea buletinul. Părinţilor li s-a spus că vor putea să citească raportul INML, însă când au ajuns la Caracal  unde fuseseră chemaţi de un reprezentant DIICOT, pentru a aduce buletinul Alexandrei Măceşanu, au spus că nu le pot pune la dispoziţie raportul medico-legal.

Luni, 2 septembrie 2019, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce privește pe victima minoră M.A.M.

Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că, analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la fața locului în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei persoane de sex feminin.

De asemenea, din raportul de expertiză medico – legală rezultă faptul că, persoana de sex feminin evidențiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este victima minoră M.A.M, cu o probabilitate de 99,93%.

Pe 1 septembrie, Dincă Gheorghe a fost transferat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv București pentru efectuarea altor activități ce presupun prezența acestuia în fața organelor de urmărire penală, respectiv efectuarea unei analize comportamentale de către specialiști din cadrul IGPR, activitate dispusă prin ordonanța din data de 29.07.2019, reaudierea inculpatului, precum și examinarea medico-legală psihiatrică a acestuia.

>