Breaking news

Parchetul începe urmărirea penală în cazul terenurilor cumpărate de Băsescu la Nana

loading...

Procurorii au început urmărirea penală în cazul terenului de la Nana, cumpărat de fiica preşedintelui Traian Băsescu, în septembrie 2013, pentru conflict de interese, abuz în serviciu.

basescu teren agricolVești proaste pentru Băsescu. Parchetul general a dispus începerea urmăririi penale în cazul afacerii cu terenuri de la Nana, din județul Călărași, ca urmare a sesizării făcute de Corpul de Control al primului ministru al României.

În urma sesizării transmise de Corpul de Control al primului ministru, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi. În cauză, procurorii au dispus, astăzi, 16.04.2014, începerea urmăririi penale cu privire la faptele sesizate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În perioada următoare vor fi efectuate actele de urmărire penală necesare soluţionării cauzei”, se arată în comunicatul de presă al Parchetul general.

Dacă ancheta penală stabilește faptul că terenurile au fost comasate în mod ilegal, și că Băsescu a avut habar de acest lucru, își va pierde atât pământul cumpărat cât și banii.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian