Breaking news

Parchetul General nu face anchetă la DNA în legătură cu bătrâna aruncată în stradă

Parchetul General refuză să demareze o cercetate la DNA, în cazul Mariei Cociorvan, aruncată în stradă de procurori, după audieri, pe motiv că „în urma verificării materialelor de presă”, nu se impune sesizarea din oficiu.

maria cociorvan - parchetul generalRăspuns halucinant al Parchetului General cu privire la solicitarea exclusivNEWS.ro privind demararea verificărilor la DNA în legătură cu modul în care Maria Cociorvan, în vârstă de 72 de ani a fost audiată de procurorii bucureșteni și mai apoi aruncată în stradă.

În loc să facă verificări interne la DNA și să discute cu procurorii de caz, Parchetul General spune că a făcut verificări a materialelor de presă care au apărut în legătură cu acest caz.

În urma verificării materialelor de presă apărute în legătură cu modul de instrumentare de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie al dosarului la care faceţi referire, s-a apreciat că nu se impune sesizarea din oficiu în vederea efectuării de cercetări penale, întrucât dispoziţiile legii procesual penale permit aducerea unei persoane care are calitatea de suspect în baza unui mandat de aducere în vederea audierii la sediul organului judiciar”, se arată în răspunsul oferit de procurorul Ramona Bulcu, exclusivNEWS.ro.

Iar în ceea ce privește modul de anchetă al procurorilor, Parchetul General îi sugerează bătrânei să facă sesizare la CSM, dacă a deranjat-o modul în care a fost audiată.

Precizăm că împotriva unei eventuale atitudini necorespunzătoare a procurorului pe parcursul efectuării urmăririi penale, partea nemulţumită are posibilitatea sesizării Inspecţiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii”, se mai arată în comunicatul Parchetului General, remis exclusivNEWS.ro.

Răspunsul Parchetului General vine la aproape o lună de când DNA, la solicitarea exclusivNEWS.ro, a făcut-o mincinoasă pe Maria Cociorvan și a spus că bătrâna se victimizează și că vrea să devină vedetă tv.

În plus pentru corecta dvs. informare şi pentru că suntem convinşi de dorinţa pe care o aveţi de a vă situa de partea adevărului, vă precizăm că persoana menţionată, Cociorvan Maria nu a fost „aruncată în stradă”, aşa cum înțelegeți să vă exprimați dvs. motiv pentru care, este recomandabil să îmbinaţi cu prudenţă dorinţa unor persoane de a deveni „vedete TV sau victime” cu o corectă informare a opiniei publice şi să vă situaţi de partea corectei informării a publicului, care vă investeşte cu încredere”, preciza DNA în răspunsul dat exclusivNEWS.ro pe 8 august 2014.

>