Breaking news

Parchetul General deschide dosar penal pentru fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009 și blochează comisia parlamentară

Încep jocurile de culise la nivel înalt pentru a se ”afla” adevărul despre alegerile prezidențiale din 2009. Ca să blocheze Comisia Parlamentară ce se va înființa miercuri pentru cercetarea împrejurărilor în care s-au fraudat alegerile prezidențiale din 2009, Parchetul General deschide dosar penal in rem.

traian basescuÎn cursul zilei de astăzi, 24 aprilie 2017, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informaţiilor făcute publice de către jurnalistul Dan Andronic și conform cărora există suspiciuni că în procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autorități publice și/sau persoane, altele decât cele prevăzute de lege. În cauză se efectueză cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și de falsificare a documentelor și evidențelor electorale”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului General.

Dan Andronic, directorul Evenimentului Zilei a dezvăluit pe 10 aprilie, că în noaptea alegerilor turului doi la prezidențialele din 2009, Kovesi, Coldea și George Maior erau la Gabriel Oprea acasă și se preocupau de ”alegerile prezidențiale”.

”Toată lumea își aduce aminte de alegerile prezidențiale din 2009. Ne-am culcat cu un președinte și ne-am trezit cu altul. Mircea Geoană câștigase alegerile în țară, dar voturile din Diaspora l-au mai ținut pe Traian Băsescu încă 5 ani în fotoliul de la Cotroceni. La mulți ani distanță de atunci aflăm că de fapt OPERAȚIUNEA a fost făcută sub stricta supraveghere a unei Celule de criză din care făceau parte șefii SRI (George Maior și Florian Coldea), Laura Codruța Kovesi, pe atunci procuror general al României și Gabriel Oprea, fost ministru de interne și președinte UNPR la acea dată. În 2009 am văzut cu ochii mei cum cei mai puternici funcționari ai Statului s-au implicat într-o activitate politică la cel mai înalt nivel, m-a făcut să înțeleg în 2017 faptul că descrierea momentelor din episoadele de până acum ale operațiunii „Noi suntem Statul!” sunt reale și asemănătoare. Mai mult, ele descriu un mecanism al puterii pe care nici măcar politicienii nu-l intuiesc în adevărata lui dimensiune.”, dezvăluie Dan Andronic.

Laura Codruta Kovesi era în staff-ul de campanie al lui Băsescu și conducea din umbră campania. Deși legea îi interzicea să facă politică fiind magistrat, iar poziția de Procuror General nu îi dădea voie să se afle în antecamera staff-ului lui Băsescu, Kovesi, cea care acum se dă drept sfânta care luptă cu corupția, era parte a SISTEMULUI CORUPT ȘI MAFIOT.

Kovesi se întreba în seara alegerilor cum să facă să-i potolească pe cei de la Realitatea TV care erau anti-Băsescu în seara alegerilor prezidențiale.

Eugen Nicolicea, Președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților a declarat luni la Antena 3, că Parlamentul va înființa miercuri Comisia Parlamentară care va ancheta ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din 2009. Nicolicea a spus că se va schimba puțin scopul comisiei pentru ca aceasta să nu ”interfereze” cu ancheta Parchetului General și să-l ”lase cu buza umflată pe Procurorul General Augustin Lazăr”.