Breaking news

Parchetul General a preluat ancheta în cazul morții polițistului Bogdan Gigină. Oprea, ar folosit ilegal escorta

Parchetul General a preluat dosarul privind accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, cel care deschidea coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

Gigina Bogdan Cosmin politist mort groapaParchetul Tribunalului Bucureşti și-a declinat competența după ce Inspecția Judiciară a demarat verificări din oficiu ca urmare a ”competenței” acestui pachet în privința desfășurării anchetei în acest dosar.

Procurorii au declinat competenţa după ce, în urma cercetărilor, care au fost amănunţite, s-a stabilit că Parchetul Tribunalului Bucureşti nu este competent să continue cercetări în cauză, în contextul în care una dintre persoanele vizate în dosar are o funcţie care atrage competenţa unei unităţi superioare de Parchet.

Dosarul are 13 volume şi urmează să se cerceteze inclusiv legalitatea tuturor celor peste 1.500 de drumuri pe care vicepremierul Gabriel Oprea le-ar fi făcut cu coloană oficială.

Anchetatorii mai au informaţii că, în seara tragediei, Gabriel Oprea venea de la o unitate militară din Băneasa şi mergea spre locuinţa sa.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit pe 20 octombrie, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală, în timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Întrebat dacă s-a deplasat cu coloană oficială de 1.500 de ori de la începutul acestui an, ministrul a răspuns că a avut “mai multe deplasări”, tot timpul pentru a-şi face datoria.

Anchetatorii i-au mai audiat pe consilierul personal al ministrului Gabriel Oprea, şoferul care conducea maşina vicepremierului în seara accidentului, poliţiştii din coloana oficială şi cei aflaţi în intersecţie, muncitorii care efectuau lucrările de reparaţii, precum şi alţi martori aflaţi în zonă.

>