Breaking news

Parcarea de la Universitate, inaugurată cu șase luni întârziere

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a inaugurat joi parcarea subterană de la Universitate, însă cu șase luni întârziere față de termenul inițial de finalizare a lucrărilor.

Cu televiziunile după el, Sorin Oprescu a tăiat joi panglica de inaugurare a parcării subterane de la Universitate.

Parcarea subterană de la Universitate este structurată pe trei niveluri şi are o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 pentru motociclete.

Parcarea este dotată cu prize pentru încărcarea mașinilor electrice, iar din primăvară, va avea şi o spălătorie auto.

Pentru a economisi energie, iluminatul parcării se realizează în stadii, prin senzori de prezenţă ce aprind sau sting luminile dacă locul de parcare este ocupat.

Accesul se face pe o rampă de intrare dinspre strada Academiei, cu o ieșire spre Muzeul de Istorie. Din strada Toma Caragiu coboară o rampă cu funcție atât de intrare, cât și de ieșire.

Parcarea a fost construită în parteneriat public privat cu firma Interparking din Spania.

Lucrarea este realizată în parteneriat public-privat cu firma spaniolă Interparking. Perioada de concesiune este de 34 de ani, timp în care Primăria va încasa de la firmă o redevenţă anuală ce va varia în funcţie de veniturile încasate.

Alfat în plină campanie electorală, Sorin Oprescu declara pentru exclusivNEWS.ro, în luna mai 2012, că în maxim două săptămâni va inaugura parcarea subterană de la Universitate.

Lucrările la pasajul Baicului mai durează pentru simplu motiv pentru că timp de 2 ani de zile au fost tăiate fondurile de acolo. După rectificarea de buget o să putem să reluăm proiectul. Cât privește parcarea de la Universitate, este o chestiune de săptămâni până când va putea fi utilizată”, a declarat Sorin Oprescu pentru exclusivNEWS.ro în 21 mai 2012.

La  inaugurare, Sorin Oprescu, a declarat că maşinile parcate pe străzile din zonă vor fi ridicate şi zona va deveni mai accesibilă pentru pietoni.

Șoferii care doresc să aibă acces 24 de ore din 24 în parcare, timp de o lună, vor plăti 499 de lei. Motocicliștii vor plăti 199 RON. Pentru șoferii care doresc abonament pe o lună cu acces timp de 10 ore pe zi, în timpul zilei, prețul va fi de 349 de lei, iar cei care doresc acces timp de 10 ore, dar noaptea, prețul va fi de 149 de lei.

>