Breaking news

Par uscat? Alegeti cosmetice cu extra hidratare pentru podoaba capilara

Uneori, orice am face, mostenirea genetica ne poate da mari batai de cap. Este si cazul parului. Acesta poate fi uscat sau foarte uscat din fire, ceea ce duce la irigarea proasta a scalpului si la secretii insuficiente de sebum. Daca la aceasta adaugam cocktailul exploziv de soare, vant, apa de mare, clor, poluare, raze UV si stres, rezultatul este unul extrem de neplacut: parul este tern si aspru deoarece duce o lipsa acuta de nutritie si hidratare.

 

Dar atunci, ce sa faceti pentru frumusete si moliciune? Expertii ne dau adesea sfaturi si sugestii de tratamente eficiente pentru a repara parul uscat sau foarte uscat. De exemplu, putem folosi cosmetice cu extra hidratare pentru podoaba capilara. Dar sa o luam cu inceputul.

 

Cum sa diferentiem parul uscat de parul foarte uscat?

 

Intelegerea uscaciunii parului pentru a alege ingrijirea potrivita este foarte importanta. Astazi, aproape una din doua femei se plange ca are parul uscat sau foarte uscat. O problema recurenta, uscaciunea capilara nu este inevitabila. Se pot aplica tratamente specifice si se pot face lucruri esentiale pentru a scapa de parul uscat si aspru.

 

Cum stiti daca parul este uscat sau foarte uscat?

 

Exista mai multe specificitati care fac posibila diferentierea parului uscat de parul foarte uscat.

 

Caracteristicile parului uscat

 

Chiar si cu grija, descurcarea parului la pieptanat nu este atat de usoara. Odata uscat, parul este tern, fragil, electrizant. De asemenea, ii lipseste supletea si moliciunea.

 

Caracteristicile parului foarte uscat

 

Chiar daca parul este neincurcat, va fi foarte greu de pieptanat, iar cand este uscat, pare aspru, deteriorat, plictisitor si cu varfuri despicate. Un aspect de „capita de paie” apare treptat. Fara indoiala aveti de-a face cu parul este foarte uscat. Deci aveti nevoie urgent de nutritie si hidratare.

 

De ce este parul uscat si aspru?

 

Cum spuneam la inceputul articolului, parul poate fi uscat sau foarte uscat din fire, ceea ce duce la irigarea proasta a scalpului si la secretii insuficiente de sebum. Dar exista si alte aspecte care joaca un rol crucial in deteriorarea parului: agresiunea unui uscator de par prea fierbinte, periajul intempestiv, ingrijirea prost adaptata, decolorarea. Am spus mai sus: adaugati expuneri repetate la soare, vant, apa de mare, clor, poluare, raze UV si stres si veti ave un par uscat sau foarte uscat.

 

Iar la nivelul fibrei capilare, in profunzime ce se intampla cand aveti parul uscat?

 

Disparitia barierei de protectie a parului (sau a peliculei hidrolipidice) este principala cauza. Atacat de tehnici de coafare si alte tipuri agresiuni (placi de indreptat, decolorare, uscator de par, clor etc.), acest scut de protectie a suprafetei parului nu isi mai joaca pe deplin rolul de bariera pentru fibra capilara.

 

Ridicarea solzilor de par

 

Asemenea tiglelor unui acoperis, solzii sunt asezati unul in celalalt. Degradati, acestia se separa, expunand interiorul parului. In consecinta, apa prezenta in mod natural in par se evapora excesiv, parul se usuca si devine fragil si casant.

 

Cum sa aveti grija zilnic de parul uscat si foarte uscat?

 

Pentru a aduce frumusete si catifelare parului uscat zi de zi, va fi necesara adoptarea unui ritual de hidratare, bazat pe ingrediente active de origine naturala din cosmetice precum cele de la Meditera. Parul va fi imediat hidratat. Pentru cele mai bune rezultate, va recomandam sa luati masurile potrivite pentru a avea grija de parul uscat.

 

Parul uscat are nevoie de rasfat zilnic. Pentru asta, adoptam gesturi blande pentru par, alaturi de o ingrijire hidratanta si hranitoare.

 

O spalare delicata si sampoane potrivite sunt lucruri de luat in considerare. Vedeti colectia de la Meditera! Va recomandam sa spalati parul uscat doar o data pe saptamana, pentru a nu indeparta stratul de sebum care il protejeaza. Cand aplicati samponul, faceti gesturi blande si masati usor scalpul. La sfarsitul spalarii, se recomanda clatirea parului cu apa calda sau rece pentru a aduce mai multa stralucire parului.

 

Cum sa alegeti un sampon potrivit pentru parul uscat?

Secretul ? Un sampon adaptat scalpului, fie ca este uleios sau uscat. Exista si sampoane cu formule blande pe baza de ingrediente active naturale care spala parul fara a-l deteriora, precum gama Helenson de la Meditera. Parul devine usor de pieptanat, cu textura, pastrand in acelasi timp lejeritatea. Aceste produse dun ideale pentru ca aduce mai mult confort scalpului.

 

Utilizati tratamente hidratante si masti concepute pentru parul uscat

 

Dupa fiecare sampon, se recomanda aplicarea unei masti care sa promoveze hidratarea si stralucirea. Pentru a face acest lucru, procedati sectiune cu sectiune pe lungimi si varfuri, evitand radacinile. Cel mai bine este sa-l lasati sa actioneze timp de 3 minute si sa clatiti bine pana cand parul scartaie.

 

Pentru a trata parul in profunzime se recomanda favorizarea formulelor fara silicon si cu ingrediente active de origine naturala, precum mastile de la Meditera.

 

Respectati-va parul utilizand tehnici de coafare si ingrijire adecvate

 

Da, parul are nevoie si de respect. Tehnicile necorespunzatoare de coafare pot face parul si mai uscat si pot duce la rupere.

 

Pentru a nu mai vedea descurcarea ca pe un calvar, pur si simplu descurcati parul atunci cand aplicati o masca. Va recomandam sa incepeti cu varfurile si sa lucrati lungimile, apoi sa clatiti bine cu apa rece.

 

Pe partea de uscare, nu abuzati de temperaturi prea ridicate. Ideal este sa protejati parul uscat de caldura placilor sau de uscare cu un spray termo-protector. Produsele de coafat de origine naturala pot ajuta si la respectarea integritatii parului. Daca folositi placa de indreptat zilnic, incercati sa-i mai distantati utilizarea pentru a nu risca sa va uscati si mai mult parul.

 

Noaptea, un moment de frumusete si ingrijire pentru parul uscat

 

Noaptea, parul este protejat de agresiunile zilnice. Va recomandam sa profitati de acest moment privilegiat pentru a aplica pe par agenti nutritivi cu o ingrijire de noapte potrivita. Reincarcat in profunzime, mai usor de pieptanat, moale si stralucitor, parul isi va dezvalui toata frumusetea a doua zi!

 

 

>