Breaking news

Papandreou și Berlusconi au demisionat. Urmează Boc?!

Într-o singură săptămână, doi premieri din Uniunea Europeană și-au prezentat demisia, învinși fiind de problemele economice cu care se confruntă țările lor.

Giorgios Papandreou și Silvio Berlusconi s-au văzut nevoiți să își prezinte demisia în schimbul adoptării măsurilor de austeritate. Când vine oare rândul și premeirului României, Emil Boc?!

Datoriile uriașe ale Greciei și Italiei au făcut ca doi oameni politici importanți, Papandreou și Berlusconi să facă un pas înapoi. Ambii premieri au promis că vor demisiona dacă parlamentele din țările lor, vor vota măsurile de austeritate convenite cu liderii europeni. Atât Papandreou cât și Berlusconi au avut cuvânt și și-au prezentat demisiile.

Nu același lucru putem spune și despre politicienii din România. Care una promit și exact pe dos execută. Mai bine zis, ne execută, pe noi românii muritori de foame. Boc a ales să aplice măsurile de austeritate pe spinarea celor mulți și năpăstuiți, decât să ia de la bogați. El este un Robin Hood pe invers, care secătuiește săracii și îi îndestulează pe bogații care cotizează la partidul portocaliu.

După ce vineri a arătat cum o să cheltuiască banii românilor, prin bugete uirașe pentru serviciile secrete și Președenție, dar tăind de la Educație și Agircultură, Boc ar trebui să urmeze exemplul celor doi premieri demisionari și să își i-a tălpășița de la Palatul Victoria.

Însă în România este criză în special la capitolul bun simț, moralitate și corectitudine. Boc nu va ieși din cuvântul tătucului Băsescu și va executa întocmai partitura venită în plic la ceas de seară de la Palatul Cotroceni.

Băsescu știe că dacă Boc pică, și el va fi schimbat de la cârma țării și va ajunge după gratii. De aceea, face orice pentru a se menține la putere cu tot cu guvern. Și în loc să conducă țara pentru români, Băsescu țese scenarii pentru a avea guvernarea pe mână și după alegerile din 2012.

Atât în Grecia cât și în Italia, salariul minim pe economie și pensia minimă sunt și de 10 ori mai mari decât în România. Deci nivelul de trai nici nu se compară cu cel din România. Și cu toate astea, atât italienii cât mai ales grecii s-au răsculat fără număr. În schimb, românașii au fost bine instruiți de comuniști să sufere în tăcere și să se revolte doar dacă alții aprind focul, odată la 50 de ani.

Dormiți bine românași, Guvernul Băsescu-Boc-Udrea veghează asupra buzunarelor voastre.

 

 

 

>