Breaking news

Papa Francisc va face o vizită în luna Mai, în Țara Sfântă

loading...

Papa Francisc a anunțat duminică, după slujba oficiată în Piața Sfântului Petru de la Roma, că în perioada 24-26 mai, va face un pelerinaj în Israel.

papa francisc la ierusalimPapa Francisc face în luna mai 2014, o vizită istorică în Țara Sfântă. Vizita de trei zile va include pelerinaje la Amman, Bethleem și Ierusalim.

În atmosfera de bucurie din această perioadă a anului, doresc să anunț că în 24-26 mai voi face un pelerinaj în Țara Sfântă. Vom celebra o întâlnire ecumenică împreună cu toți reprezentanții Bisericilor creștine din Ierusalim, precum și cu Patriarhul Bartholomeu de Constantinopol”, a declarat Papa.

La Biserica Sfântului Sepulcru din Ierusalim, unde, potrivit tradiției creștine, se află mormântul lui Iisus Hristos, va avea loc întâlnirea ecumenică.

Suveranul Pontif nu a dat alte detalii cu privire la această călătorie, pe care a anunțat-o exact după 50 de ani de la vizita istorică a lui Paul al VI-lea în regiune, prima a unui Papă pe Pământul Sfânt.

Papa Francisc a fost invitat pe Pământul Sfânt în același timp de președintele israelian Shimon Peres și de președintele palestinian Mahmoud Abbas, în timpul audiențelor oferite acestora la Vatican.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>