Breaking news

Panourile fotovoltaice – informatii esentiale de avut in vedere

Panourile fotovoltaice reprezinta “energia verde” si una dintre cele mai eficiente solutii alte momentului, de producere a energiei electrice. O data cu aparitia schimbarilor climatice, care par sa fie din ce in ce mai imprevizibile, la fel cum se intampla cu preturile energiei electrice, iata ca tot mai multi oameni sunt in cautarea acestor sisteme performante.

Cum se produce energia solara fotovoltaica?

Se produce prin intermediul celulelor de siliciu. Atunci cand soarele straluceste si conditiile climatice sunt favorabile, va furniza o putere de 1kW/mp.  Mai departe, panourile fotovoltaice permit convertirea directa in electricitate a 10-15% din aceasta putere.

Vedem tot des aceste panouri pe acoperisurile caselor, pe terenuri libere, cladiri sau institutii publice.

 Cum functioneaza panourile fotovoltaice?

Aceste dispozitive moderne  folosesc radiatia solara ce transforma lumina de la soare in energie electrica, iar mai apoi sa o puteti folosi pentru consum. Pe tot parcursul procesului “energiei solare” se vor elibera fotonii – asa numitele particule de lumina. Este momentul in care lumina solara atinge metalul semiconductor din interiorul celulelor solare, iar electronii sunt eliberati si astfel se genereaza curent continuu.

De retinut faptul ca, toate panourile solare sunt realizate din sute de celule fotovoltaice care contin silicon pe post de materiale semiconductor, iar generarea electricitatii este conditionata de crearea unui camp electric.

Panourile fotovoltaice mai contin si niste placute metalice care permit curentului electric sa treaca prin ele, ca mai apoi sa fie distribuit in reteaua electrica a locuintei.

Tipuri de panouri fotovoltaice:

 • bifaciale (cea mai noua tehnologie utilizata – Eco Delta)
 • cu productie ridicata (panouri SHARP Half)
 • cu module suprapuse (panouri Eco Delta).

Printre avantajele utilizarii acestori tipuri de panouri fotovoltaice, enumeram urmatoarele:

 • au o performanta excelenta la lumina slaba, capteaza mai multa putere
 • ofera castiguri in puterea furnizata, pana la un maxim de 25%
 • compatibile cu folia din spate transparenta si cu transmisie ultra inalta a luminii
 • risc redus de puncte fierbinti
 • clasa de verificare la foc C
 • VED, IEC/ EN61215, IEC/ EN61730 Clasa de siguranta II, CE
 • test de rezistenta PID
 • GARANTIA produsului de tip Nivel 1 – BloombergNEF.

Pentru consultanta gratuita sau pentru gasirea celor mai potrivite solutii personalizate puteti apela la RUFY ROOF ENGINEERING SRL. De peste 12 ani pe piata, cu un intreg palmares de proiecte pe aceasta sectiune de parcuri si panouri fotovoltaice. Detin atat parteneri locali, cat si din Germania, astfel ca produsele si serviciile oferite reprezinta alegerea preferata de catre antreprenorii si investitorii in energia regenerabile produsa cu ajutorul panourilor solare. In plus, serviciile de proiectare, analiza si calcul a rezistentei structurii metalice de fixare a panourilor fotovoltaice sunt executate de catre inginerul structural, membru al Camerei Inginerilor Niedersachsen.

Pentru multe informatii despre companie si serviciile prestate click aici: structuri-fotovoltaice.ro.

 Investitie sigura si rentabila

 • vor aduce plus valoare spatiului dumneavoastra (o data instalate, panourile solare vor oferi economie pe termen mediu si lung la casa, spatii comerciale si/ sau industriale, pe care (daca) le veti vinde – la preturi mult mai avantajoase)
 • veti observa o reducere de costuri la facturi
 • costuri de intretinere reduse (la o perioada de 5-10 ani se va realiza intretinerea piesei sau a cablurilor pentru a evita uzura)
 • reducerea amprentei de carbon (participam activ la protejarea mediului).

Acum ca ati aflat toate acest informatii, pasii urmatori vor fi tot mai clari. Instalarea si punerea in functiune acestui sistem de tip fotovoltaic o veti realiza cu specialistii din domeniu. Si, aveti siguranta ca investitia in panourile fotovoltaice este una excelenta atat pentru prezent, cat si pentru viitor.

>