Breaking news

Pandurii Tg. Jiu au fost învinși în Europa League de Dnepr cu scorul de 1-0

Pandurii Tg. Jiu au pierdut primul meci din cadrul Gurpei E a Europa League, disputat joi seară, pe Cluj Arena, cu ucrainienii de la Dnepr Dnepropetrovsk.

Pandurii Tg. Jiu si DneprJucătorii de la Pandurii au pierdut partida la limită, scor 1-0, prin golul marcat în minutul 38 de Ruslan Rotan, în urma unui corner.

Dnepr a deţinut iniţiativa din startul jocului şi şi-a creat prima ocazie prin brazilianul Matheus (8), care a reluat cu capul spre colţul lung, dar balonul a ratat ţinta. Gorjenii au evoluat destul de timid, iar situaţiile periculoase au fost destul de rare.

Oaspeţii au beneficiat de o sumedenie de faze fixe din preajma porţii lui Stanca, dar goalkeeper-ul vicecampioanei României a reuşit să reţină în doi timpi reluarea lui Zozulia (16), însă a fost învins de Rotan (38), după un corner bătut de Konoplianka: 0-1.

Rotan nu ar mai fi trebuit să fie pe teren, după ce arbitrul l-a iertat de al doilea cartonaş galben în min. 34, după o intrare cu talpa la Erico.

Echipa lui Juande Ramos a avut un forcing de final de primă repriză, însă nu a reuşit să mai marcheze. Matheus, lansat de Zozulia, a trecut de Stanca, dar Unguruşan a respins de pe linia porţii (40), Konoplianka a tras la colţul scurt (41), iar apoi Bruno Gama (44) a şutat pe poartă şi el, ambele baloane fiind reţinute de Stanca.

În partea secundă, Pandurii a evoluat ceva mai bine, însă a făcut-o în continuare crispat, precipitat, în faţa unei echipe care nu a riscat aproape de loc, făcând un joc economicos. Totuşi, Stanca a fost întrebuinţat în min. 61 la şuturile lui Kankava şi Konoplianka.

Una dintre cele mai bune faze ale echipei antrenate de Cristian Pustai a fost o contră rapidă purtată de Buleică (72), însă şutul său a trecut pe lângă poartă. Imediat, Matheus (73) a ratat o mare ocazie de a dubla avantajul formaţiei sale. Selezniov a fost şi el aproape de gol (76), dar reluarea sa a fost slabă, fără emoţii pentru Stanca.

Următorul meci pe care îl vor disputa gorjenii în Europa League va fi cu echipa portugheză FC Paços de Ferreira.