Breaking news

Bucureștiul a rămas în beznă, miercuri seară

Miercuri seară, jumătate din Capitală a rămas fără curent electric timp de mai multe zeci de minute.

Pana de curent s-a produs miercuri seară în partea de nord-est a Capitalei, fiind afectate zonele Titan, Obor, Pipera şi Timpuri Noi, în urma unei avarii în instalaţiile Transelectrica, a anunţat compania Enel.

”Ca urmare a unei avarii în instalaţiile Transelectrica, şase staţii ale Enel Distributie Muntenia care alimentează partea de nord-est a Capitalei, respectiv zonele Titan, Obor, Pipera, Timpuri Noi, au rămas fără curent electric”, a precizat Enel.

Însă postul de televiziune Antena 3, a precizat că pana de curent a fost produsă și în zonele Băneasa, Pantelimon, Aviaţiei, Iancului, Dristor, Sălăjan, Balta Albă, Titan şi Victoriei.

În jurul orei 18.10 au fost realimentate parţial cartierele Băneasa, Pantelimon şi Titan, conform sursei citate.

Luni, 13 februarie,  la solictarea primului ministrul, Mihai Răzvan Ungurenau, Ministrul Economiei, Lucian Bode, l-a dat afară de la conducerea Transelectrica pe Horia Hăhăianu.

Demiterea a survenit ca urmare a faptului că Hăhăianu a declarat că vor apărea probleme în alimentarea populației cu energie electrică.

Şefului Transelectrica i s-au reproşat proasta comunicare în privinţa resurselor energetice ale ţării şi faptul că dinspre companie au fost lansate declaraţii contradictorii, care au creat panică”, au arătat sursele oficiale.

Înainte de a face declarațiile publice de luni de la ora 16.00, preşedintele Traian Băsescu l-a contactat telefonic pe Hăhăianu, pentru a fi informat cu privire la ultimele date în legătură cu sistemul energetic naţional.

Băsescu a declarat, luni, că este exclusă întreruperea livrării energiei către populaţie, menţionând, de asemenea, posibilitatea ca Guvernul să decidă în legătură cu sistarea exporturilor energetice.

Transelectrica a anunţat, vineri, că “din cauza deficitului de energie electrică” din Sistemul Energetic Naţional-SEN (secete prelungite, temperaturi foarte scăzute, scăderea cotelor în lacurile de acumulare, reducerea stocurilor de cărbune, paăură şi gaze naturale), în anumite ore nu sunt resurse pentru acoperirea necesarului de consum şi de export.

Compania a mai anunţat, că, de asemenea, nu există rezervele necesare unei funcţionări sigure a SEN, astfel că Transelectrica SA este nevoită să aplice reducerea graficelor de export conform procedurii operaţionale.

Iată că fostul director al Transelectrica a avut dreptate și că demiterea sa a fost făcută în mod abuziv și că atât Băsescu cât și Ungureanu au vrut să îi închidă gura pentru că a spus adevărul.

Printr-un comunicat de presă, Ministerul Economiei,  preciza luni că nu sunt porbleme cu furnizarea de energie electrică către populație.

Peste 50 de persoane din cartierul Petricani-Pipera din București au blocat miercuri seară șoseaua Petricani care leagă strada Doamna Ghica de Pipera pentru că au rămas fără curent electric.

După mai bine de două ore de proteste, reprezentanții ENEL au dat drumul la curent iar oamenii au încetat pretextul.

>