Breaking news

Peste opt ani, în România, vom circula pe 1.100 km de autostradă

Ministerul transporturilor ne dă asigurări că în maxim opt ani, vor fi gata Coridorul IV şi o parte din Autostrada Transilvania, ceea ce vom avea peste 1100 de kilometri de autostradă, iar trenurile vor circula cu 160 km/h pe principala cale ferată.

Ministerul Transporturilor a început procedurile de achiziţie pentru avizele de mediu necesare aplicării Master Planului General de Transport, ce prevede dezvoltarea infrastructurii românești.

Coridorul rutier IV paneuropean, care va traversa România de la Vama Nădlac la Constanţa prin Arad, Timişoara, Orăştie, Sibiu, Piteşti şi Bucureşti, are în total 865 de kilometri şi este exploatat pe mai puţin de 350 de kilometri.

După e acest tronson va fi gata, vom putea parcurge distanța de la Nădlac la Constanța în doar opt ore.

În prezent, pe Coridorul IV se poate circula în regim de autostradă doar de la Arad la Timişoara, de la Piteşti în vestul Bucureştiului şi din estul Bucureştiului la Constanţa.

Tot pe Coridorul IV, dar în varianta feroviară, România va fi străbătută de la Curtici la Constanţa într-un timp şi mai scurt, având în vedere că trenurile de pasageri vor putea circula cu 160 km/h, iar cele de marfă – cu 120 km/h.

În prezent sunt complet reabilitate doar tronsoanele feroviare Braşov-Bucureşti şi Bucureşti-Constanţa, iar cele de pe ruta Curtici-Braşov se află în diverse stadii de modernizare.

>