Breaking news

Pană de curent în Republica Moldova. A picat internetul și telefonia mobilă

Din cauza bombardamentelor Rusiei asupra sistemului energetic al Ucrainei, Republica Moldova, care importă curent din Ucraina, a rămas fără electricitate.

“Avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Se repetă situația din 15 Noiembrie. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea situaţiei”, a transmis vicepremierul Andrei Spînu, într-un mesaj pe canalul său de Telegram.

Semafoarele din Chișinău nu mai funcţionează, iar troleibuzele staţionează ca urmare a penelor de curent.

Telefoanele mobile nu funcționează, internetul a picat, bancomatele sunt nefuncționale.

Compania Premier Energy informează că s-a produs o deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc, iar operatorii de distribuție lucrează pentru a reconecta energia electrică.

“Rugăm consumatorii să manifeste înțelegere, penele de curent fiind în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție, și îi asigurăm totodată că se depun toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrică.“, se precizează în comunicatul Premier Energy.

Președintele Republicii Moldova acuză Rusia că i-a lăsat fără curent electric.

”Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi. Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens. Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, a scris Maia Sandu pe facebook.
>