Breaking news

Ovidiu Silaghi avea în casă aparat de bruiaj semnalul la telefon ca să nu fie interceptat

Procurorii DNA, spun că Ovidiu Silaghi ar fi primit 200.000 de euro de la Nelu Iordache, omul de afaceri aducându-i șapga acasă la ministru, unde liberalul are un aparat de bruiaj.

silaghi si nelu iordacheDeputatul PNL, Ovidiu Silaghi este acuzat de procurorii DNA de luare de mită și trafic ce influență. Mai exact îl acuză că ar fi primit 200.000 de euro de la omul de afaceri Nelu Iordache. În schimbul banilor, Silaghi, pe atunci ministru la transporturi, trebuia să intervină la CNADNR ca să împiedice rezilierea contractelor Romstrade.

Informațiile au fost furnizate de Nelu Iordache, aflat în prezent în arest. Omul de afaceri le-a spus procurorilor următoarele: Când am ajuns la Silaghi Ovidiu acasă, i-am spus acestuia motivul pentru care am venit. Din ce am observat, ştia că urmează să vin la el şi ştia şi de problema rezilierii (contractelor dintre Romstrade şi CNADNR – n.r.). Încă înainte de a începe discuţia, Silaghi Ovidiu a pornit un aparat de bruiaj. După ce i-am spus pentru ce am venit, şi i-am zis că am banii la mine, precizându-i şi cuantumul sumei, mi-a zis că este ok şi m-a pus să pun banii pe o masă din cameră. În continuare, ne-am mutat în altă cameră, unde era şi ŞR(Şpan Remus-n.r.), unde Silaghi Ovidiu mi-a spus că va lua legătura cu PM(Pop Mircea, şeful CNANDR -n.r.) a doua zi dimineaţă pentru anularea rezilierii şi am băut un pahar de vin. Întâlnirea a durat aproximativ 40 minute.

Nelu Iordache le-a mai povestit procurorilor că în timpul discuţiilor, fostul ministru a folosit un „aparat de bruiaj”.

Drept urmare, procurorii DNA au cerut aviz Parlamentului pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru libera.

Anul trecut, în noiembrie, CNANDR a reziliat, în mai puţin de o lună contractele pe care le avea cu compania controlată de Iordache.

Silaghi admite că s-a întâlnit cu Nelu Iordache, însă spune că discuţiile au avut loc în contextul campaniei electorale. Mai mult, el recunoaşte că îl ştie pe Remus Şpan.

Silaghi i-ar fi cerut lui Iordache deschiderea de către Blue Air, companie pe care o deţinea, a unor rute care să lege aeroportul din Satu Mare de destinaţii din Europa.

Din acest motiv, Nelu Iordache spune că s-ar fi simţit şantajat de fostul demnitar atunci când acesta i-a cerut să extindă cursele aeriene, în schimbul achitării, conform calendarului, a sumelor de bani de la CNADNR, pentru lucrările de la autostradă.

Nelu Iordache le-a spus anchetatorilor că extinderea liniilor aeriene ale Blue Air i-ar fi fost necesare, potrivit lui Silaghi, finului acestuia, în contextul candidaturii sale la şefia Consiliului Judeţean Satu Mare. Cu toate că inaugurarea curselor aeriene ale companiei Blue Air de pe Aeroportul din Satu Mare în Europa, îi producea o pagubă lunară de 250.000 de euro, Nelu Iordache a dat dispoziție pentru demararea procedurilor de realizare a acestora.

>