Breaking news

OTV emite din nou dar de la Vatican și doar în Italia

loading...

OTV a început să emită din nou, însă doar în Italia, din cetatea sfântă a catolicismului, Vatican. Dan Diaconescu face emisiuni pentru românii de peste hotare.

otv emite din nouLa zece luni de când CNA a decis închiderea OTV în România, televiziunea lui Dan Diaconescu a început să emită din nou însă doar în Italia.

Cu un studio amenajat într-o clădire din Vatican, și având în spate imagini cu Catedrala Sfântului Petru, Dan Diaconescu și-a început emisia OTV în Italia.

Cu litere de-o șchioapă televiziunea lui Dan Diaconescu titreză pe ecran ”AM ÎNVINS! OTV EMITE DIN NOU!”

Dan Diaconescu a spus în direct la OTV că nicio firmă de cablu din România nu este interesată pentru moment să preia distribuția OTV și că mai așteaptă câteva zile să vadă ce răspuns primește de la RCS&RDS și Romtelecom Dolce.

Românii din Italia au luat cu asalt emisiunea Dan Diaconescu Direct au sunat în direct și și-au spus păsul despre ce greutăți întâmpină în peninsulă și că românii nu sunt uniți.

Televiziunea emite pe internet, prin satelit şi prin intermediul unei televiziuni locale italiene.

Românii din România pot urmări emisia OTV doar online pe internet la adresa http://www.otv.com.ro/live/#tolink

Pe 22 ianuarie 2013, CNA a decis să închidă emisia OTV ca urmare a neplății amenzilor acordate în ultimele șase luni.

În şedinţa publică din data de 22.01.2013, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis retragerea licenţei postului de televiziune OTV pentru nerespectarea prevederilor art. 57 alin. (1) litera d) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, conform cărora, licenţa analogică se retrage dacă titularul nu depune la Consiliu, în termen de 6 luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia. Consiliul a constatat că radiodifuzorul nu a făcut dovada achitării mai multor amenzi aplicate de CNA în anii 2009, 2010, 2011 şi 2012, fiind încălcate astfel prevederile art. 57 din Legea audiovizualului. Având în vedere că decizia de a retrage licenţa deţinută de S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L. produce efecte de la data comunicării radiodifuzorului, Consiliul Naţional al Audiovizualului solicită distribuitorilor de servicii de programe retransmise întreruperea difuzării prin satelit şi CATV a acestui program”, se precizează în decizia CNA.

Pe 22 ianuarie, după ce i-a fost închisă televiziunea în România, Dan Diaconescu a susținut o conferință de presă din platoul OTV în care a spus că decizia a fost una politică și că vinovat este premierul Victor Ponta.

Decizia CNA a fost luată în unanimitate într-o ședință sumară la fel ca și execuția lui Ceaușescu. Ponta repetă pas cu pas tot cea ce a făcut Năstase în 2002.  Televiziunea poporului este închisă chiar de reprezentantul poporului, premierul Victor Ponta”, a spus Dan Diaconescu.

Prima dată când OTV s-a închis a fost în anul 2002, ca urmare a presiunilor făcute de premierul de atunci, Adrian Năstase, în urma unei emisiuni în care Vadim l-a atacat dur pe liderul PSD.

În 2012, CNA a decis de trei ori consecutiv înjumătățirea licenței de emisie a OTV din cauza încălcării legii audiovizuale prin reclamă la Partidul Poporului.

loading...